aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αυτή τη φορά θέλει να είναι αλλιώς…

ΑΕΛ: Αυτή τη φορά θέλει να είναι αλλιώς…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται για την ΑΕΛ το σημερινό ντέρμπι στο ΓΣΠ, απέναντι σε μια «πληγωμένη» Ομόνοια, η οποία κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων.

Στην ομάδα της Λεμεσού βλέπουν όμως το δικό τους σπίτι και πώς θα παρουσιάσουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για επιτυχία. Με πιθανό διπλό, η ΑΕΛ θα κρατήσει ακόμη πιο μακριά την ομάδα της Λευκωσίας, στην προσπάθεια εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου και θα κάνει βήμα η ίδια προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για παιχνίδι στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου καλούνται να καταθέσουν πάθος και με υπομονή να φθάσουν στον στόχο τους. Η νίκη φαντάζει απαραίτητη. Με τον ΑΠΟΕΛ η ομάδα δεν είχε ρυθμό, έγιναν μαζεμένα αμυντικά λάθη, κάτι που δεν θέλει να επαναλάβει στο σημερινό ματς, αλλά με προσοχή και πειθαρχία θα θελήσει να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και να είναι αποτελεσματική στην επίθεση.

Ο Ρόμο δεν είναι έτοιμος και τη θέση του θα πάρει κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά ο Κίττος. Ούτε ο Ζούνιορ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και εκτός απροόπτου ο Μιτρέα θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Η χρησιμοποίηση του Σοάρες στη μεσαία γραμμή στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ δεν απέδωσε. Εκτός θα είναι και ο Σαβάν. Με αυτά τα δεδομένα, η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα έχει διαφοροποιήσεις. Ο Κίττος θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα της άμυνας, οι Αϊρόσα και Φορούνα.

Οι Λαφράνς και Μιτρέα θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο, ενώ στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Σοάρες και Νικολάου ως ανασταλτικοί, με τον Πίτι σε ελεύθερο ρόλο. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Μέσκα και στο άλλο τη θέση διεκδικούν οι Γεωργιάδης και Μπλάνκο, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη με τον Μάριο Ηλία. Στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ο Σάσι.

Η προσδοκία του κόσμου

Την περασμένη Δευτέρα, σε μια δύσκολη βραδιά με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, 1.500 και πλέον οπαδοί της ΑΕΛ πήγαν στη Λευκωσία και στήριξαν την προσπάθειά τους, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση. Σήμερα, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ομάδας τους έχουν και μια επιπρόσθετη υποχρέωση. Να τους ξεπληρώσουν με νίκη για την στήριξη που ο κόσμος έδωσε την περασμένη Δευτέρα και να του δώσουν χαρά, κάνοντας μαζί να κάνουν μια νέα αρχή. Η νίκη αποτελεί μονόδρομος και ο Πάμπος Χριστοδούλου, παρά τον βαθμό δυσκολίας, θα παρουσιάσει την ομάδα του με επιθετικές βλέψεις έχοντας ως στόχο το διπλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ