aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το δίδυμο αποκαλύπτεται

ΑΕΚ: Το δίδυμο αποκαλύπτεται

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οι Άντονι Ιραόλα και Άντερ Μουρίγιο θα παρουσιαστούν σήμερα από την ΑΕΚ σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρώτος στη θέση του προπονητή και ο δεύτερος στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ιραόλα βρίσκεται στην Κύπρο από την προηγούμενη Τετάρτη και έχει πάρει μια γεύση από τον σύλλογο, τις εγκαταστάσεις και γενικότερα την πόλη της Λάρνακας. Ο Μουρίγιο έχει αναλάβει τα διαδικαστικά για τον Ιραόλα μιας και τους δυο ενώνει στενή φιλία από την κοινή εξαετή τους θητεία στη Μπιλμπάο. Στις 11.00, λοιπόν, σήμερα στην Αρένα, η διοίκηση των κιτρινοπρασίνων θα παρουσιάσει τους δυο Βάσκους, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν στη νέα σεζόν.

Αμφότεροι, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν μιλήσει πολύ στα ισπανικά ΜΜΕ για τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει για τους ίδιους στην ΑΕΚ. Ο Μουρίγιο «κρέμασε τα παπούτσια» για να γίνει τεχνικός διευθυντής σε νεαρή (ποδοσφαιρική) ηλικία, ενώ ο Ιραόλα μόλις στα 35 του αναλαμβάνει πρώτος προπονητής. Κάτι που πρώτη φορά θα βιώσει στην καριέρα του. Και για τους δυο είναι πρόκληση στην καριέρα τους η νέα σεζόν. Πρόκληση για τους ίδιους και ίσως ρίσκο για την ΑΕΚ που θα έχει δυο νεαρά, αλλά εξαιρετικά φιλόδοξα, άτομα σε δυο καίριες θέσεις.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Λάρνακας έδειξε -και απέδειξε και με το παραπάνω τα προηγούμενα χρόνια- ότι ξέρει να δουλεύει εξαιρετικά το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Μουρίγιο είναι σίγουρος για την επιτυχία του Ιραόλα κι αυτό γιατί η φιλοσοφία του ίδιου με αυτήν της ΑΕΚ είναι κοινή και μπορεί να δέσει. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αναλύσει και σήμερα στην παρουσίασή του. Η ΑΕΚ για τον ίδιο αποτελεί το εφαλτήριο της προπονητικής του καριέρας και ο Βάσκος τεχνικός καλείται να αποδείξει με το «καλημέρα» της προσπάθειάς του ότι δικαιολογημένα πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους ανερχόμενους προπονητές της νέας φουρνιάς στην Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ