aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ

ΑΕΚ: Σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ

Αυτή είναι η τρίτη σεζόν που η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί διεκδικώντας με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Αν τις προηγούμενες δυο η ομάδα της Λάρνακας δεν το «φώναζε» ότι πάει για τίτλο, τα αποτελέσματα ήταν αυτά που μιλούσαν από μόνα τους. Φέτος η διοίκηση βγήκε και το είπε ξεκάθαρα ότι στόχος είναι ο τίτλος και αν αναλογιστούμε και τη δημιουργία του νέου γηπέδου, κάτι τέτοιο φάνταζε λογικό και αναμενόμενο.

Μόνο που φέτος τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για την ΑΕΚ. Στην πρώτη θητεία του Τόμας Κρίστιανσεν στον πάγκο της ΑΕΚ, η ομάδα της Λάρνακας με την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής ήταν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας 49 βαθμούς. Ήταν στο -6 από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, στο -1 από την Ομόνοια και στο -4 από τον Απόλλωνα. Φέτος έχει 10 βαθμούς περισσότερους, όμως είναι στο -9 από την κορυφή. Από τη μία παρουσιάζει τεράστια βελτίωση στη συγκομιδή βαθμών σε σχέση με την τότε χρονιά, αλλά είναι πιο μακριά από την κορυφή.

Στην περσινή σεζόν  η ΑΕΚ είχε μαζέψει 65 βαθμούς με το τέλος της 28ης αγωνιστικής, ήταν στη δεύτερη θέση και μόλις στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ. Φέτος όσον αφορά το θέμα αποστάσεων από την κορυφή είναι στη χειρότερη θέση σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν που πρωταγωνιστούσε. Ο ΑΠΟΕΛ είναι στους 68 βαθμούς, η ΑΕΚ τρίτη με 59 και δεύτερος ο Απόλλωνας με 61 βαθμούς. Η φετινή διαφορά που έχει να καλύψει από την πρώτη θέση είναι η μεγαλύτερη που είχε ποτέ από τη σεζόν που πρωταγωνιστεί.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν τη δυσκολία του εγχειρήματος που έχει η ΑΕΚ για τον τίτλο, με τις πιθανότητες πλέον να καλυφθεί η διαφορά των εννέα βαθμών σε οκτώ αγωνιστικές να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Ο ρεαλιστικός στόχος για την ΑΕΚ πλέον είναι η έξοδος στην Ευρώπη και απ’ εκεί και πέρα αν της δοθεί η δυνατότητα θα κοιτάξει για το κάτι παραπάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ