aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEK: Πυρ και κίνηση, πυρ και πέναλτι

AEK: Πυρ και κίνηση, πυρ και πέναλτι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η μία όψη του νομίσματος λέει πως η ΑΕΚ διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος με 16 γκολ, έστω υπό την αίρεση των λιγότερων αγώνων από πλευράς της Ανόρθωσης (13) και κυρίως του ΑΠΟΕΛ (11), που αντιστοίχως χρωστούν ένα και τρία παιχνίδια. Η άλλη όψη, όμως, τη δείχνει να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα με… πυρ και κίνηση.

Διότι τα μισά τέρματα που πέτυχε προήλθαν από στατική φάση. Ας όψεται ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος μετρά εφτά εύστοχα πέναλτι, από τα οκτώ που κέρδισε η ομάδα του (ο Σκοπιανός νικήθηκε από τον Φρανσίς Ουζόχο, στη μία από τις τρεις φορές που καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών απέναντι στην Ομόνοια): 2 στο 2-0 επί της Πάφος FC, 2 στο 2-2 με την Ομόνοια, 1 στο 2-2 με τον Ολυμπιακό και 2 στο 4-4 με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Άλλο ένα τέρμα προήλθε από στατική φάση στο παιχνίδι με τον Εθνικό, όταν ο Ιβάν Φιόλιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζοάν Τρουγιόλς ευστόχησε με κεφαλιά.

Το 5-1 επί των μπλε της Άχνας, πάντως, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τερμάτων σε κίνηση και γενικά η παραγωγικότητα. Διότι τα τέσσερα από τα οκτώ επιτεύχθηκαν σε εκείνο το ματς (Τρισκόφσκι, Γιάννου, Φιόλιτς, Πλάνας). Όσο για τα άλλα τέσσερα, σημειώθηκαν στο 2-2 με Ολυμπιακό (Νάτσο Κάσες), στο 1-1 με την ΑΕΛ (Φιόλιτς) και στο 4-4 με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (Φιόλιτς, Τρισκόφσκι).

Εν κατακλείδι, έως την 7η αγωνιστική του τρέχοντος πρωταθλήματος, η ΑΕΚ οφείλει εν πολλοίς την παραγωγικότητά της και μεγάλο μέρος των βαθμών της στο σκοράρισμα από το σημείο του πέναλτι. Ακόμα και στις στατικές φάσεις, αν αφαιρεθούν τα γκολ από τα 11 βήματα, οι κιτρινοπράσινοι αξιοποίησαν μόλις ένα κόρνερ. Επομένως, έχουν ανάγκη να προσθέσουν και άλλους τρόπους σκοραρίσματος στο ρεπερτόριό τους, γιατί τα πέναλτι μπορούν να πάρουν κάποια ομάδα ως… πάρα ’κει. Όχι όμως πολύ μακριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ