aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: O Τρίσκο του 55,5% παίζει… μόνος του!

ΑΕΚ: O Τρίσκο του 55,5% παίζει… μόνος του!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν κάνει ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός διεθνής επιθετικός πέτυχε τα 10 από τα 18 γκολ της ΑΕΚ στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, δηλαδή ποσοστό 55,5%. Ενδεικτικό της συνεισφοράς του Τρίσκο, που είναι με διαφορά ο κορυφαίος για την ομάδα του σ’ αυτό το ξεκίνημα. Ο 32χρονος άσος, που διανύει την πέμπτη σεζόν του με την φανέλα της ΑΕΚ, σκοράρει με όλους τους τρόπους, σουτ, κεφαλιά, φάουλ, πέναλτι. Είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός, που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Ο Ιδιάκεθ, που βρίσκεται στη μέγγενη για το συνεχόμενο ντεφορμάρισμα της ομάδας του, πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του Τρισκόφσκι.

Ο Σκοπιανός σ’ όλη τη σεζόν πέρσι πέτυχε 15 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος στο πρωτάθλημα, με μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον Νέμετς. Φέτος, σε εννέα αγωνιστικές πέτυχε 10 γκολ και έχει μακρύ δρόμο για να ξεπεράσει το περσινό επίτευγμά του και μάλιστα να το καταρρίψει σύντομα. Με τη φόρα που πήρε, παρουσιάζεται ως ικανός να πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» μ’ ένα σημαντικό αριθμό τερμάτων στο τέλος της σεζόν. Η μπάλα είναι στα πόδια του αλλά και των συμπαικτών του.

Στις πέντε σεζόν που είναι στην ΑΕΚ, ο Τρισκόφσκι μετρά ήδη 57 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 7 γκολ, τη δεύτερη 14, την τρίτη 11 και την τέταρτη 15. Φέτος μετρά ήδη 10. Στην ΑΕΚ αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους να προσφέρουν συμβόλαιο στον Τρισκόφσκι το καλοκαίρι του 2015. Ο 32χρονος επιθετικός βγάζει με το παραπάνω το συμβόλαιό του και με τα γκολ του στην τρέχουσα σεζόν, διατηρεί την ομάδα του σε τροχιά διεκδίκησης των στόχων της κι ας μην παίζει καλά ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Πάλι καλά που είναι και ο Τρισκόφσκι, λένε οι φίλοι της ΑΕΚ, που αναμένουν από την ομάδα τους να ανεβάσει την απόδοσή της.

Τα άλλα οκτώ γκολ της ΑΕΚ τα πέτυχαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Φιόλιτς τρία και από ένα οι Τρουγιόλς, Κίβενι, Πλάνας, Κάσες και Γιάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ