aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΑΕΚ – Ντνίπρο 1-0: Της πήρε τον... αέρα και το προβάδισμα πρόκρισης! (vid)

ΑΕΚ – Ντνίπρο 1-0: Της πήρε τον… αέρα και το προβάδισμα πρόκρισης! (vid)

Σπουδαία, ιστορική νίκη για την ΑΕΚ! Χάρις σε γκολ του Άνχελ Γκαρσία στο 84ο λεπτό επικράτησε με 1-0 της Ντνίπρο, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα μπαράζ της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού (23/2) στο Κόσιτσε της Σλοβακίας.

Η ομάδα της Λάρνακας πήρε τον αέρα των Ουκρανών, κόντρα στους οποίους πανηγύρισε τρεις νίκες σε ισάριθμες φετινές αναμετρήσεις, με συντελεστή τερμάτων 6-1. Θυμίζουμε, οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους τον περασμένο Αύγουστο, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ, η οποία απείλησε δις με τον Τρισκόφσκι στο 2ο λεπτό, ενώ στο 7’ η προσπάθεια του Λόπες πήγε στο δοκάρι. Σταδιακά η Ντνίπρο ισορρόπησε, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κατοχή στο 57% υπέρ των Ουκρανών, έναντι 43% των Λαρνακεών. Από εκεί και πέρα, ελάχιστες ήταν οι τελικές προσπάθειες και για τις δύο ομάδες, μετά τον επιθετικό μονόλογο των κιτρινοπράσινων στο ξεκίνημα. Το 0-0 παρέμεινε στα πρώτα 45 λεπτά.

Καλύτερος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με καλές εκατέρωθεν ευκαιρίες. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατά διαστήματα έμοιαζε να θέλει περισσότερο το γκολ, «αγγίζοντας» το στο 58’ με τον Φαράζ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους προσπάθησαν περισσότερο να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων, είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όμως στο τελευταίο μέρος ήταν ακίνδυνοι.

Σταδιακά η ομάδα της Λάρνακας πήρε την πρωτοβουλία, έψαξε διακαώς το νικητήριο γκολ και το βρήκε από μια στατική φάση, λίγα λεπτά πριν το τέλος. Συγκεκριμένα, στο 84′ ο Λέντες εκτέλεσε φάουλ, με τον Γκαρσία να βρίσκεται μόνος στο πίσω δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Στο 87′ μάλιστα, οι Λαρνακείς είχαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όμως ο Βάλεφ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Νίκολιτς.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς, Φαράζ, Γιάκολις (88′ Κάσας), Τρισκόφσκι (64′ Νίκολιτς), Λόπες (88′ Σανχούρχο).

Ντνίπρο (Ολεξάνταρ Κούχερ): Βάλεφ, Γουϊλιαμ, Σβάτοκ, Σαράπιλ, Χαμάτσε (46′ Χορμπούνοφ), Μπαμπένκο, Ρουμπτσίνσκι (58′ Τάντσικ), Χουτσούλιακ, Πικχαλόνοκ (89′ Κοχούτ), Πέγκλοου (46′ Φελίπε), Ντόβμπικ (89′ Ναζαρένκο).

Σκόρερ: Γκαρσία 84′ / –

Κίτρινες: Γκαρσία / Χαμάτσε, Τάντσικ

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία).

Α’ Βοηθός: Γκιέλ Κίρκελς (Δανία).

Β’ Βοηθός: Βίκτορ Σκουτ (Δανία).

VAR: Φετάι Σαν (Ελβετία).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ