aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Να... επισκευάσει τη ζημιά

ΑΕΚ: Να… επισκευάσει τη ζημιά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δίχως αμφιβολία, πάντα τα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα για την ΑΕΚ, ειδικά όταν διεξάγονται στο «ΑΕΚ Αρένα». Η ομάδα της Λάρνακας έχει μείνει πολύ πίσω από τους αρχικούς της στόχους και τη δεδομένη στιγμή, παλεύει για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Η ήττα στο Παραλίμνι έκανε ζημιά, όμως τα πράγματα εξαρτούνται ακόμα από τα πόδια των παικτών του Ηλία Χαραλάμπους. Για να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη εξάδα στο φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, καλούνται σήμερα όσοι αγωνιστούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Απουσίες υπάρχουν άλλη μία αγωνιστική. Εκτός επιλογών του προπονητή είναι οι Τάντι, Γιάννου, Άβρααμ και Γκρασία. Ο Ηλίας Χαραλάμπους στα τελευταία παιχνίδια παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, οπότε δεν αποκλείεται και με τον ΑΠΟΕΛ να πράξει το ίδιο. Τα πάντα είναι ανοικτά, όμως, μιας ο Κύπριος τεχνικός δοκίμασε και τριάδα και τετράδα στις τελευταίες προπονήσεις. Το σύστημα που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες είναι η τετράδα στην οπισθοφυλακή, με τους Ναράνχο και Τρισκόφσκι να είναι οι προωθημένοι.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Φερνάντες, αριστερό ο Ιωάννου και κεντρικοί αμυντικοί Μίκελ, Γκολομπάρτ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Τρουγιόλς. Δύσκολα ο Πλάνας θα πάρει φανέλα βασικού. Στη μεσαία γραμμή σίγουρος είναι ο Σάστρε. Δίπλα του θα είναι ένας εκ των Τρουγιόλς και Χέφελ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα.

Στο δεξιό άκρο μάλλον θα δούμε τον Ακοράν, αριστερά τον Τέτε και στην κορυφή, όπως προαναφέραμε, τους Ναράνχο-Τρισκόφσκι. Λογικά, αν δούμε τον σχηματισμό (4-2-3-1), ο πρώτος θα είναι λίγο πιο πίσω από τον Σκοπιανό και όταν χρειασθεί, θα αλλάξουν θέση. Αν ο Ακοράν μείνει στον πάγκο, θα πάει ο Ναράνχο δεξιά και ο τρίτος στο κέντρο θα είναι ο Χέφελ.

Όπως και να παραταχθεί η ΑΕΚ, ο στόχος της δεν αλλάζει. Θέλει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα, να κερδίσει και να κάνει σημαντικό βήμα εξάδας. Αν χάσει, τότε ο κίνδυνος να μείνει εκτός εξάδας θα είναι πιο ορατός. Αυτό που θέλουν στην ομάδα είναι να χαρίσουν μία μεγάλη νίκη στον κόσμο, ο οποίος φέτος δεν είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Μία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ θα επουλώσει τις πληγές και θα δώσει άλλη δυναμική στην ΑΕΚ ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες της ΑΕΚ που βρίσκονται στο όριο των καρτών. Οι Χέφελ-Πλάνας, συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα και εννοείται πως αν κάποιος δεχθεί κίτρινη κάρτα, θα χάσει την αναμέτρηση που ακολουθεί με τη Δόξα εκτός έδρας. Στον επόμενο αγώνα θα υπάρχουν αυξημένες επιλογές για την τεχνική ηγεσία, μιας και αναμένεται να είναι έτοιμοι οι Γιάννου, Γκαρσία. Επίσης, θα επιστρέψει ο Τάντι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ