aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Φαβορί για παραμονή-αποχώρηση και ερωτηματικά

ΑΕΚ: Φαβορί για παραμονή-αποχώρηση και ερωτηματικά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι σαρωτικές αλλαγές στην ΑΕΚ μοιάζουν επιβεβλημένες και ο Τσάβι Ρόκα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό, προτού προχωρήσει στις προσθήκες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σαφώς και έχει καταλήξει για τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, ωστόσο υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα διαδραματίσουν ρόλο ως προς το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν.

Το Goal.com.cy παρουσιάζει τα δεδομένα που έχει μπροστά του ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, αναδεικνύοντας φαβορί για παραμονή και για αποχώρηση, καθώς και τα ερωτηματικά.

Από τη στιγμή που όλα προμηνύουν ριζικές αλλαγές αναφορικά με το ρόστερ, αρχή γίνεται με τους αδύναμους κρίκους, δηλαδή εκείνους που δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Ξένοι-κοινοτικοί άνω των 22 ετών
Μολ
Λαφράνς
Μοϊσόφ
Ακοράν
Τολεμές
Ναράνχο (δανεικός από Τενερίφη)
Τόνιο*
Πλάνας*
Κύπριοι
Θωμάς Ιωάννου
Μάριος Αντωνιάδης
Ξένοι-κοινοτικοί κάτω των 22 ετών
Τάντι

* Διαγραφή από τον κατάλογο Α για αγωνιστικούς λόγους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έξι ποδοσφαιριστές του καταλόγου Α’ δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πέραν φυσικά των Τόνιο και Πλάνας, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς τέθηκαν εκτός πλάνου.

Από εκεί και πέρα, οι Τολεμές, Ναράνχο και Λαφράνς είχαν απογοητευτική παρουσία, ενώ ο Μολ είχε καλές και κακές στιγμές. Θα είναι έκπληξη λοιπόν αν κληθούν για ανανέωση συμβολαίου. Όσο για τους Ακοράν και Μοϊσόφ, ο πρώτος άρχισε καλά τη σεζόν, στη συνέχεια όμως έμεινε από δυνάμεις, ενώ ο Μοϊσόφ βρέθηκε πολλές φορές κοντά στην έξοδο και… επέστρεψε την τελευταία στιγμή.

Δεν θα είναι ακραίο σενάριο αν φύγουν και οι έξι, αφού κανείς τους δεν έκανε τρελά πράγματα στη σεζόν και με δεδομένο, επαναλαμβάνεται, πως δεν έχουν συμβόλαιο, ενώ ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής θέλει… σπίτι από την αρχή. Ωστόσο, κρατάμε μια πισινή για τους Ακοράν και Μοϊσόφ.

Από εκεί και πέρα, είναι οι Κύπριοι Ιωάννου και Αντωνιάδης, καθώς και ο – κάτω των 22 ετών – Τάντι. Δεν αναμένεται να χτιστεί σε αυτούς η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, εντούτοις αποτελούν καλές λύσεις που μεγαλώνουν το ρόστερ και θα είναι δύσκολο να μην κληθούν για ανανέωση συμβολαίου.

Πάμε τώρα στη μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά, τα συμβόλαια που συνεχίζουν την επόμενη σεζόν και φαίνονται στον πίνακα παρακάτω:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ
Ξένοι-κοινοτικοί άνω των 22 ετών
Τρισκόφσκι
Σπιρόφσκι
Μ. Γκονθάλεθ
Τζοάν Τρουγιόλς
Χέιτλι
Γκαρθία
Φερνάντεθ
Χάουγεκν
Σούτερντεν
Α. Γκονσάλες **
Μαρτίνεθ *
Κύπριοι
Σπόλιαριτς
Μακρής
Ναούμ
Κωνσταντίνου
Αναστασίου
Ξένοι-κοινοτικοί κάτω των 22 ετών
Τέουνκενς

* Διαγραφή από τον κατάλογο Α για αγωνιστικούς λόγους. ** Διαγραφή λόγω τραυματισμού.

Αρχή με εκείνους του καταλόγου Α. Είπαμε ότι ο Ρόκα θέλει να αλλάξει πολλά, δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα αφήσει κάποιους από τους «παλιούς» ως τη βάση της νέας ομάδας. Από τη στιγμή λοιπόν που έχουν συμβόλαιο οι Τρισκόφσκι, Σπιρόφσκι και Γκονθάλεθ, δεν τίθεται λόγος.

Επίσης, η κίνηση επιστροφής του Τρουγιόλς στις προπονήσεις κόντρα στην τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον πρώην προπονητή της, Σωφρόνη Αυγουστή, φανερώνει τις προθέσεις του Καταλανού τεχνικού διευθυντή. Ήταν εκείνος που επέλεξε τον πολυθεσίτη συμπατριώτη του, τον ξέρει, πιστεύει σε αυτόν και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βάλει νερό στο κρασί του για τη συμπεριφορά του σε κάποια παιχνίδια.

Πέμπτος της παρέας μπορεί να γίνει ο Χέιτλι. Ο Άγγλος είναι ομολογουμένως από τους λίγους ποδοσφαιριστές, που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι και δείχνει θετικά στοιχεία.

Ακολουθεί μία τετράδα με μεγάλα ερωτηματικά. Οι Γκαρθία και Φερνάντεθ είχαν καλές στιγμές, όχι όμως σε σταθερή βάση, ενώ οι Χάουγεκν και Σούτερντεν με το ενδιαφέρον βιογραφικό ήρθαν τον Ιανουάριο και είναι σχεδόν σε μόνιμη βάση στο ιατρικό δελτίο.

Έπειτα είναι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο, αλλά διαγράφηκαν για διαφορετικό λόγο από το μητρώο της ΚΟΠ.

Ο πρώτος είναι ο Άβρααμ Γκονσάλες, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε τη σεζόν. Προτού τραυματιστεί πάντως έδειξε θετικά στοιχεία και θα χρειαστεί λοιπόν να αποφασίσει ο Ρόκα τι θα γίνει με τον Ισπανό μέσο. Όσο για τον δεύτερο, πρόκειται για τον Μαρτίνεθ, που διαγράφηκε τον Ιανουάριο από τα μητρώα της ΚΟΠ για αγωνιστικούς λόγους.

Πάμε τώρα στον Τέουνκενς, ο οποίος… αλλάζει επίπεδο με τη νέα σεζόν. Διότι στην τρέχουσα σεζόν ήταν δηλωμένος στον κατάλογο Β, ενώ από την επόμενη θα πρέπει να δηλωθεί στον Α. Γεγονός που προβληματίζει τον Ρόκα, καθώς o Βέλγος τερματοφύλακας δεν έδειξε ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση και δύσκολα θα του εμπιστευτεί μία από τις 15 θέσεις.

Τέλος είναι οι Κύπριοι με συμβόλαιο, υπάρχει κορμός ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό με όσους ξένους-κοινοτικούς παραμείνουν. Πρόκειται για τους Σπόλιαριτς, Μακρή, Ναούμ, Κωνσταντίνου και Αναστασίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ