aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Έδειξε ότι είναι στο χέρι της

ΑΕΚ: Έδειξε ότι είναι στο χέρι της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σοβαρή, βελτιωμένη, με αρκετές ευκαιρίες και λύσεις σκοραρίσματος από στατικές φάσεις. Ο λόγος για την ΑΕΚ, που με το προχθεσινό 2-0 εις βάρος της Δόξας στη Λάρνακα έδειξε να συνέρχεται μετά το 1-2 στο «Τάσος Μάρκου» από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Βρίσκεται μάλιστα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και στο χέρι της είναι να παραμείνει.

Με σταδιακή βελτίωση και συνέπεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, πρώτα απέναντι στον σκληροτράχηλο Ερμή το ερχόμενο Σάββατο στο «Αμμόχωστος» και έπειτα κόντρα στην επικίνδυνη Πάφος FC στο ΑΕΚ Αρένα, θα δημιουργηθούν πιο ευοίωνες συνθήκες για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Διότι μετά τους Αραδιππιώτες και τους Παφίτες, η συνέχεια επιφυλάσσει δύο συνεχόμενα πολύ διαφορετικού τύπου παιχνίδια. Πρώτα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έπειτα με τον Απόλλωνα στη Λάρνακα.

Από εκεί και πέρα, αν χρήζει κάτι διόρθωσης είναι η αξιοποίηση ευκαιριών. Διότι πέραν του πολύ καλού προχθές τερματοφύλακα της Δόξας Νταμιάν Σισκόφσκι, υπήρχαν φάσεις που με καθαρότερο μυαλό θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Πάλι καλά που έδωσε πρώτα τη λύση με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ο Χοσέ Ναράνχο (12’) και που ο Φλοριάν Τολμές νίκησε έστω από το σημείο του πέναλτι (48’) τον Σκοπιανό κίπερ (ήταν η μοναδική φορά προχθές, καθώς νικήθηκε σε όλες τις άλλες απόπειρές του για γκολ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα).

Το παιχνίδι με τη Δόξα επέφερε και μία απώλεια σε ένα από τα δύο επόμενα ματς. Ο Ματίγια Σπόλιαριτς τιμωρήθηκε με την τρίτη κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα σήμερα θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει ποινή μία αγωνιστικής απέναντι είτε στον Ερμή είτε στην Πάφος FC. Τέλος, ο Καρίγιο θα περιμένει να δει αν θα είναι έτοιμοι οι Ντανιέλ Μοϊσόφ, Κάρλες Πλάνας και Στεφάν Σπιρόφσκι. Σήμερα δόθηκε ρεπό και αύριο θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τους μαυροκόκκινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ