aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Μοναδική εμπειρία για εμάς η Εθνική Γυναικών» (video)

«Μοναδική εμπειρία για εμάς η Εθνική Γυναικών» (video)

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησαν οι δύο πιο νεαρές καλαθοσφαιρίστριες της Εθνικής Γυναικών, που συμμετείχαν στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο τους με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι δύο ταλαντούχες νεαρές μίλησαν για τις εμπειρίες που απέσπασαν από την διοργάνωση, αλλά και τις διαφορές που είδαν σε σχέση με τις εμπειρίες που είχαν μέχρι στιγμής σε Κύπρο και Ευρώπη.

Έλενα Πηλακούτα: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και τις συμπαίκτριες μας που μας έχουν δείξει εμπιστοσύνη, παρόλο το νεαρό της ηλικίας μας. Το κλίμα στην Εθνική ήταν πολύ καλό, μας υποδέχθηκαν λες και μας γνώριζαν χρόνια. Οι εμπειρίες ήταν πρωτόγνωρες για εμάς. Συναντήσαμε κάποιες αθλήτριες οι οποίες ασχολούνται επαγγελματικά με το μπάσκετ και από το εξωτερικό και από την Κύπρο. Είναι καινούργιες καταστάσεις για εμάς. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να την ξαναζήσουμε».

Αντριάνα Κασάπη: «Και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και τις συμπαίκτριες μας, Μπορώ να πω ότι το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, κάτι που δεν το περιμέναμε αφού ήμασταν οι μικρές της ομάδας. Οι συμπαίκτριες μας συμπεριφέρονταν σαν να ήμασταν στην ίδια ηλικία και τις γνωρίζαμε για χρόνια».

Έλενα Πηλακούτα: «Το πρωτάθλημα εδώ δεν έχει καμία σχέση με το Πρωτάθλημα Γυναικών στην Κύπρο. Οι άλλες αθλήτριες ήταν πιο έτοιμες σωματικά. Πιο δυνατές και πιο αλτικές από εμάς. Πιστεύω όμως ότι σε θέμα τακτικής και μπάσκετ δεν υπήρχαν πολλές διαφορές. Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι το σωματικό».

Αντριάνα Κασάπη: «Η διαφορά αθλητικότητας που είχαμε εμείς σε σχέση με τις άλλες ομάδες ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Πιστεύω πως αν πάμε πίσω στην Κύπρο και εμείς, και δουλέψουμε για να αποκτήσουμε πιο αθλητικά κορμιά, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατές και να παλέψουμε για κάτι περισσότερο. Όχι μόνο στους ΑΜΚΕ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που θα συμμετέχουμε. Όταν πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Κ16 και εκεί είχαμε δει την διαφορά δυναμικότητας, αν και ήμασταν 16 χρονών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ