aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜε την Φενέρμπαχτσε στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Με την Φενέρμπαχτσε στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Ο τελικός που περίμεναν όλοι! Φενέρμπαχτσε εναντίον Ολυμπιακού ή αλλιώς Ζέλικο Ομπράντοβιτς εναντίον Βασίλη Σπανούλη θα δούμε το βράδυ της Κυριακής (21/5, 21:00) στο «Σινάν Ερντέμ».

Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού, παίζοντας σε μια «φλεγόμενη» έδρα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας πιο εύκολα από οτι μαρτυρά το τελικό 84-75.

Η Φενέρ κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το 40λεπτο, απέναντι σε μια Ρεάλ που ήταν «μαλθακή» και ανέτοιμη.

Απίστευτη εμφάνιση από τον Εκπε Γιούντο με 18π. (8/12διπ.), 12ριμπ., 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 8 ασίστ! Από κοντά και οι Βέσελι (12π.), Κάλινιτς (10π.΄, 5ριμπ., ασίστ), ενώ ιδιαίτερα ουσιαστικός ήταν ο Κώστας Σλούκας, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο Ελληνας γκαρντ αγωνίστηκε 19 λεπτά στα οποία είχε 9π., 3ριμπ., 1 ασίστ και1 κλέψιμο

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μοίρασαν 24 ασίστ, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (33 έναντι μόλις 21), ενώ «κατέστρεψαν» τη δημιουργία των αντιπάλων τους (μόλις 14 ασίστ), υποχρεώνοντας τους και σε 16 λάθη. Μοναδικοί διασώθεντες από την Ρεάλ οι Γιουλ (28π.) και Κάρολ (21π.)

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά από την αρχή, έχτισαν γρήγορα μια δημαντική διαφορά κοντά η και πάνω από τους 10 πόντους (19-9 στο 9′) , η οποία μάλιστα άγγιξε και το +13 (26-13) στο 14′.

Στο μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων δεκαλέπτων η ομάδα του Ζοτς έπαιζε σκληρή άμυνα (μόλις 4 ασίστ η Ρεάλ στο α’ μέρος), είχε επιθετική πολυφωνία (Βέσελι, Μπογκντάνοβιτς, Κάλινιτς, Ντίξον), ενώ παράλληλα είχε καλή δημιουργία (12 ασίστ).

Οσον αφορά την Ρεάλ, ουσιαστικά στο μόνο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου που έπαιξε καλά (κι αυτό διότι βελτίωσε την άμυνά της) ήταν όταν βρέθηκε στο-13 και για περίπου 2,5 λεπτά. Με τον Γιουλ να κάνει ό,τι θέλει και κάποιες βοήθειες από τους Ράντολφ και Κάρολ, έτρεξε ένα 11-0 για μειώσει στο καλάθι (26-24).

Η ομάδα του Λάσο ωστόσο δεν είχε συνέπεια στην αμυντική της λειτουργία και έτσι δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Κι αυτό γιατί απέναντί της είχε μια σαφώς σκληρότερη Φενέρ που έπαιζε πιο ορθολογικά, με καλύτερες και πιο ορθολογικές επιλογές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο Σλούκας και Γιούντο έδωσαν σπουδαίες επιθετικές λύσεις, με τον δεύτερο να δεσπόζει κάτω από τα δύο καλάθια σκοράροντας, αλλά και βγάζοντας σπουδαίες άμυνες.

Από την άλλη η «βασίλισσα» δεν είχε σχεδόν καθόλου παιχνίδι από τους ψηλούς της, ενώ έβλεπε τον Γιουλ να κουράζεται ολοένα και περισσότερο καθώς ο χρόνος κυλούσε.

Οι μαδριλένοι ουσιαστικά σκόραραν κυρίως με… τραβηγμένα τρίποντα του Κάρολ που όμως δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι Τούρκοι διατηρούσαν σχετικά άνετα μια πολύτιμη διαφορά (50-37, 75-64) και έτσι έφτασαν δικαίως στο τελικό 84-75 που τους έστειλε στον μεγάλο τελικό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ