aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΜατσεντίδης στο «Goal»: «Από τις καλύτερες ομάδες της Ασίας, δεν ήταν εύκολο...»

Ματσεντίδης στο «Goal»: «Από τις καλύτερες ομάδες της Ασίας, δεν ήταν εύκολο…»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Φεύγει από τον Κεραυνό το… δεξί χέρι του Χριστόφορου Λεβαδιώτη. Ο λόγος για τον Μιχάλη Ματσεντίδη (για οκτώ χρόνια βοηθός του Κεραυνού), ο οποίος θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Σπόρτινγκ Αλ Ριγιάτι.

Ο Ματσεντίδης δέχθηκε δελεάστηκε πρόταση από την Αλ Ριγιάτι και πείστηκε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο «Μάτσας», ήταν μέρος των επιτυχιών του Κεραυνού, καθώς ήταν παρών τόσο στο φετινό νταμπλ όσο και στο προηγούμενο πρωτάθλημα των ερυθροκίτρινων (2016-2017).

Διαβάστε επίσης: Έφυγε έπειτα από οκτώ χρόνια ο «Μάτσας», συνεχίζει στον Λίβανο!

Με αφορμή λοιπόν την ένταξη του Μιχάλη Ματσεντίδη στους πρωταθλητές Λιβάνου, η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy συνομίλησε μαζί του με σκοπό να μάθει τους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση και να αποχωρήσει από τους νταμπλούχους Κύπρου.

Παράλληλα, ο Κύπριος τεχνικός μίλησε για την κλήρωση του Κεραυνού με την Μπάκεν Μπέαρς στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και έδωσε πιθανότητες πρόκρισης στην στροβολιώτικη ομάδα λόγω Χριστόφορου Λειβαδιώτη.

-Κόουτς μετά από οκτώ χρόνια φεύγεις από τον Κεραυνό. Ήταν εύκολη η απόφαση;

«Εύκολη απόφαση δεν ήταν σίγουρα. Είναι πολύ δύσκολο να φεύγεις από την Κύπρο, απ’ την οικογένεια σου και από την καλύτερη ομάδα της Κύπρου που είναι ο Κεραυνός. Αλλά από την άλλη δεν είναι εύκολο να αρνηθείς μία πρόταση από μία από της καλύτερες ομάδες της Ασίας που διεκδικεί κάθε χρόνο έξι τίτλους και ήταν πρωταθλήτρια του ασιατικού πρωταθλήματος το 2017».

-Πώς προέκυψε η συμφωνία με την Αλ Ριγιάτι;

«Μέσω μάνατζερ. Κάναμε κάποιες συνεντεύξεις και συνομιλίες με τον προπονητή της ομάδας και έδειξε ότι με ήθελε στην ομάδα. Συμφωνήσαμε και έτσι πήρα την απόφαση για να πάω στον Λίβανο».

-Ποιο είναι το επίπεδο της καλαθόσφαιρας στον Λίβανο;

«Είναι ψηλό το επίπεδο. Εκεί υπάρχουν μόνο τρεις ξένοι και οι περισσότεροι καλαθοσφαιριστές είναι γηγενείς. Η Εθνική τους ομάδα έχει όντως καλούς καλαθοσφαιριστές».

-Ποίοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Έχεις σκοπό να δουλέψεις ως πρώτος προπονητής;

«Βλέπω βήμα-βήμα στην δουλεία μου. Θέλω να πάω εκεί και να κάνω καλή και σωστή δουλειά. Δεν έχω στο μυαλό μου αυτή την στιγμή να γίνω πρώτος προπονητής, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ».

-Ποια η γνώμη σου για το κυπριακό μπάσκετ;

«Η ομοσπονδία κάνει καλές κινήσεις και προσπαθεί να προωθήσει ξανά το μπασκετ στην Κύπρο. Πιστεύω ότι με την τελευταία αναβάθμιση και την μείωση των ξένων που θα υφίσταται από το χρόνου νομίζω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα».

-Ένα σχόλιο για την κλήρωση του Κεραυνού με την Μπάκεν Μπέαρς.

«Ασχολούμουν μέχρι τελευταίως με την κλήρωση του Κεραυνού διότι ήμουν στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Ήταν μία ομάδα που γενικώς θα θέλαμε να αποφύγουμε, καθώς αγωνίζεται για χρόνια στο Europe Cup, έχει τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή. Παρ’ όλα αυτά, με την δουλειά που κάνει ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης και νοουμένου ότι η ομάδα κράτησε τον κορμό της, τότε δίνω αρκετές πιθανότητες στον Κεραυνό να περάσει στην επόμενη φάση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ