aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνικές Ομάδες: Αναχωρούν για Σαν Μαρίνο

Το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου θα ταξιδέψει η κυπριακή αποστολή για τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα γίνουν στο Σαν Μαρίνο, οι οποίοι ξεκινούν στις 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 3 Ιουνίου. Την κυπριακή καλαθόσφαιρα θα αντιπροσωπεύουν οι Εθνικές Ομάδες ανδρών και γυναικών, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την διάκριση στους αγώνες.

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Στυλιανού, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Σαν Μαρίνο: «Ο χρόνος που είχαμε για την προετοιμασία μας ήτανε πολύ περιορισμένος αλλά όλα κύλησαν ομαλά, και πιστεύω ότι δουλέψαμε σωστά και ετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γίνεται. Οι προπονητές μας είχαν ένα δύσκολο έργο όσο αφορά το κομμάτι της προπόνησης, διότι κάποιοι παίχτες είχαν τελειώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις πριν ένα μήνα άλλοι πριν από 15 μέρες και άλλοι ήρθαμε κατευθείαν απ τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Έπρεπε να γίνει ένας συνδυασμός προπόνησης ώστε να μην βγούμε εκτός ρυθμού και παράλληλα να μην μπουν πολύ απότομα τα παιδιά που ήταν εκτός για κάποιο διάστημα. Δώσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα τα οποία μας βοήθησαν να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να βρούμε τους ρόλους μας στο γήπεδο. Φεύγουμε για τον Σαν Μαρινο με στόχο το χρυσό μετάλλιο αν και γνωρίζουμε ότι το επίπεδο που θα συναντήσουμε κυρίως με Ισλανδία και Μαυροβούνιο είναι αρκετά ψηλό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας απ όλα τα αγωνίσματα και να γυρίσουμε πίσω με πολλές διακρίσεις».

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε και η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια, Κούλλα Νικοδήμου, η οποία ανέφερε: «Μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα που να είναι ανταγωνιστική στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Ξέρουμε πως το επίπεδο έχει ανέβει στους ΑΜΚΕ, και η δική μας ομάδα είχε αρκετά χρόνια να αγωνιστεί.

Κάναμε ωστόσο ότι μπορούσαμε στην προετοιμασία μας για να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Ταξιδέψαμε και στην Αθήνα όπου δώσαμε τρία φιλικά προετοιμασίας. Δυστυχώς εκεί χάσαμε την Χριστιάνα Μενελάου από τραυματισμό, κάτι που μας είχε στεναχωρήσει αρκετά.

Με την επιστροφή μας στην Κύπρο συνεχίσαμε τις προπονήσεις, και είμαστε έτοιμες για τους αγώνες στο Σαν Μαρίνο, για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με όλες μας τις δυνάμεις για να επιστρέψουμε στην Κύπρο με κάποιο μετάλλιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ