aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΑΜΚΕ: Χρυσό σε ρυθμό Ζορπά οι διεθνείς μας (video)

ΑΜΚΕ: Χρυσό σε ρυθμό Ζορπά οι διεθνείς μας (video)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης η εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών, η οποία από προχθές σφράγισε τη φανταστική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον τελευταίο αγώνα τους οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές μας επιβλήθηκαν, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, του Σαν Μαρίνο με 100-63.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων επέτρεψε στον Παναγιώτη Γιανναρά να μην χρησιμοποιήσει τους καταπονημένους, Άντονι Κινγκ και Βασίλη Κούνα. Σημειώνουμε ότι στο τέλος του αγώνα πήραν τον Κινγκ για έλεγχο ντόπινγκ. Το παιχνίδι δεν χρήζει κριτικής, με αξιοσημείωτο στατιστικό το ότι ο Παντελή δεν πέτυχε πόντο, αλλά μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Ρεκόρ πόντων με την Εθνική πέτυχαν ο Πιττάκας με 20 και ο Λοϊζίδης με 18. Πάντως, οι διοργανωτές έδειξαν την εκτίμησή τους για την παλικαριά των παιδιών μας, αφού στο τέλος έβαλαν στα μεγάφωνα τη μουσική του Ζορπά, με τους καλαθοσφαιριστές να χορεύουν στον ρυθμό του.

Δεκάλεπτα: 17-16, 40-25, 68-46, 100-63.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιανναράς): Λοϊζίδης 18, Μιχαήλ 6, Πιττάκας 20 (3), Σιζόπουλος 10 (2), Κορωνίδης 6 (2), Μαντοβάνι 12, Θεοχαρίδης 2, Κουμής 8, Παντελή (12ρ.), Στυλιανού 18 (4).

Σημαιοφόρος ο Παντελή

Η τεράστια επιτυχία της εθνικής καλαθόσφαιρας ανδρών, που ίσως να είναι και η μεγαλύτερη στους 17ους ΑΜΚΕ, με τη νίκη επί του πανίσχυρου Μαυροβουνίου και κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοικητική ομάδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έτσι, κατόπιν απόφασης της ΚΟΕ, σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής κατά την αποψινή τελετή λήξης θα είναι ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Ιάκωβος Παντελή. Ήταν ένας έμμεσος τρόπος αναγνώρισης της ψυχής και της αγωνιστικότητας που έδειξε στον κρίσιμο αγώνα με το Μαυροβούνιο.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και την ομάδα μας, η επιλογή μου ως σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή λήξης. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όλοι μαζί καταφέραμε να κερδίσουμε το χρυσό, απλώς εκπροσώπησα την ομάδα. Νιώθω πραγματικά υπερήφανος για την επιτυχία μας και για το ότι ήμουν ο σημαιοφόρος. Αυτό που κάναμε δεν το περίμενε κανένας. Μόνο εμείς το πιστεύαμε και το δείξαμε στο γήπεδο. Αποδείξαμε ότι το μπάσκετ είναι εδώ και μπορεί να πρωταγωνιστεί», ήταν η τοποθέτηση του Ιάκωβου Παντελή.

Χρυσό κι αποτυχία στο σκιτ

Φαίνεται πως οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης αποτελούν «κατάρα» για τον Γιώργο Αχιλλέως, ο οποίος για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να φέρει επιτυχία, παρά τη σπουδαία καριέρα που έχει στο σκιτ. Κι όχι μόνο αυτό ο Αχιλλέως μπήκε στον τελικό του Σαββάτου ως πρώτος των προκριματικών (117/125), όμως εκεί και πάλι μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να καταταγεί 4ος!

Τη λύπη για την αποτυχία του Αχιλλέως, μετρίασε η πρωτιά του Ανδρέα Χάσικου, ο οποίος διατήρησε τη σταθερότητά του και την εντυπωσιακή επιστροφή του αθλητή από το Σαν Μαρίνο. Ο Χάσικος ολοκλήρωσε δεύτερος τον προκριματικό με 116/125 δίσκους και ήταν ο πιο σταθερός του τελικού, κατακτώντας το χρυσό με 52 δίσκους. Η μεγάλη έκπληξη έγινε από τον Κρίστιαν Κόστα, ο οποίος μπήκε στον τελικό ως 6ος και μάλιστα μετά από σιουτ – οφ με τον Ισλανδό. Όμως, έδειξε ιδιαίτερη συγκέντρωση και χάρισε στο Σαν Μαρίνο το αργυρό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Μαλτέζος Ντιμιτρόφ.

Έτσι, η Κύπρος ολοκλήρωσε την παρουσία της στους αγώνες σκοποβολής (σταθερού και δίσκων) ευρισκόμενη στην πρώτη θέση του πίνακα, με 3 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση Μάλτα και Λουξεμβούργο (1-2-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ