aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΘέλει να... δαγκώσει την «αρκούδα»

Θέλει να… δαγκώσει την «αρκούδα»

Με την αναμέτρηση της Ελλάδας απέναντι στην Ρωσία (και αυτή ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σερβία), συνεχίζεται η προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» Κώστας Μίσσας ανέλυσε τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της «Αρκούδας» (18:45), τόνισε πως όλοι οι παίκτες χρειάζονται προσοχή και εξήγησε τι έχει αλλάξει με την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Όταν είχα μιλήσει για μετάλλιο ήταν ο Γιάννης στην ομάδα. Πάμε βήμα-βήμα, αυτή είναι η λογική μας, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη λογική», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Για την ελληνορωσική, σχολίασε ότι η Ρωσσία είναι πιο σοβαρή ομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες σε ό,τι αφορά το σετ παιχνίδι, ενώ δεν έκρυψε ότι η Ελλάδα θα στοχεύσει στο να «αποκόψει» τον Σβεντ από τους συμπαίκτες του. «Ο Αλεξέι Σβεντ στην οργάνωση και την παραγωγικότητα και ο Τιμοφέι Μοζγκόφ στη ρακέτα είναι οι δύο παίκτες που μοιράζονται τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Ρωσίας, αλλά αν εστιάσουμε μόνο σε 2 παίκτες υπάρχει κίνδυνος από άλλους».

Μιλώντας για τα πλάνα του στην αναμέτρηση, τόνισε: «Πρέπει να τους αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και να χτυπάμε στη δεύτερη και την τρίτη γραμμή της άμυνας τους. Δεν πρέπει να τους δώσουμε με τίποτα ρυθμό. Ο Πρέπει να προσέξουμε τα χαμηλά σχήματα που διαλέγουν. Το θέλω είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το έχουμε. Χρειαζόμαστε λογική και την έχουμε. Χρειάζεται και υπομονή δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια στη κυριαρχία»

Τέλος, σχετικά με την επίδραση των Ελλήνων προπονητών στο παιχνίδι της Ρωσίας, ο Κώστας Μίσσας τόνισε: «Αναμφισβήτητα η επίδραση από Έλληνες προπονητές είναι δεδομένη. Αυτό έχει να κάνει με τη σοβαρότητα στο σετ παιχνίδι, γιατί όλες αυτές οι ομάδες είχαν ικανότητα στο γρήγορο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, αν θέλουμε να πούμε κάτι ιδιαίτερο για τη Ρωσία, είναι η σοβαρότητα που έχει σε σχέση με τις προηγούμενες».

Στην καλύτερη ψυχολογία εν συγκρίσει με την πρώτη φάση στο Ελσίνκι και στην ανάληψη πρωτοβουλιών μέσα στο παιχνίδι από τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη απέδωσε τη μεταμόρφωση προς το καλύτερο της εθνικής ο Κώστας Παπανικολάου. «Tο μομέντουμ είναι καλό μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας, ούτε μπορώ να πω ότι θα νικήσουμε εύκολα. Σκληρή η Ρωσία, αλλά έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Χαιρόμαστε για τον Σλούκα. Μαζί με τον Καλάθι μας έχουν ανεβάσει ένα επίπεδο και ίσως να λέμε και λίγο!»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε για το κλίμα που άλλαξε στην Εθνική μετά το ματς με τη Λιθουανία: «Aλλάξαμε το τσιπάκι. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το παιχνίδι με τη Λιθουανία ήταν χωρίς αύριο. Η Ρωσία είναι μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας, ταιριάζει σε μας και μπορούμε να την παίξουμε. Έχει κάποιες αδυναμίες και θα πρέπει να μειώσουμε τα πλεονεκτήματά τους, αλλά πλέον η ομάδα έχει μπει σε κλίμα πρωταθλητισμού. Θέλουμε πάρα πολύ να μπούμε μετά από χρόνια στη ζώνη των μεταλλίων».

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

ΧΘΕΣ

  1. Γερμανία – Ισπανία
  2. Σλοβενία – Λετονία

ΣΗΜΕΡΑ

  1. Ιταλία – Σερβία
  2. Ελλάδα – Ρωσία

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

21:30: Νικητής 1 – Νικητής 2

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

21:30 Νικητής 3 – Νικητής 4

Τελικός και μικρός τελικός

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

17:00: Μικρός τελικός

21:00: Τελικός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ