aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΓιατί το ΣΕΦ θα έχει κόσμο αν υπάρξει 5ος τελικός!

Γιατί το ΣΕΦ θα έχει κόσμο αν υπάρξει 5ος τελικός!

H ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, στη διάρκεια του τρίτου τελικού, ήταν «ηλεκτρισμένη» και το φινάλε του αγώνα σημαδεύτηκε από έκτροπα.Όσα κατέγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος «καίνε» τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός προέβη και σε σχετική καταγγελία για φωτοβολίδα στη φυσούνα.

Είναι δεδομένο πως οι πρωταθλητές Ελλάδας κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους για όσα έγιναν, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους «πλήξει» άμεσα, δηλαδή σε περίπτωση που υπάρξει 5ος τελικός στο ΣΕΦ. Αυτό συμβαίνει γιατί ο σχετικός κανονισμός του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως πιθανή ποινή εκτίεται την μεθεπόμενη αγωνιστική από την έκδοση της απόφασης, αν μεταξύ της έκδοσης και της ημέρας του αγώνα μεσολαβεί διάστημα μικρότερο των πέντε (5) ημερών. Μάλιστα, στον υπολογισμό δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης και η ημέρα τέλεσης. Επομένως, ακόμη και σήμερα (6/6) να εκδιδόταν απόφαση, οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιζαν κανονικά με κόσμο σε ενδεχόμενο Game 5 την Κυριακή (11/6).

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός:

«Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα».

Έτσι, αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει στον 4ο τελικό, ο 5ος και τελευταίος θα διεξαχθεί με τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς στο ΣΕΦ. Πάντως, εγείρονται ερωτήματα για το γεγονός ότι περιέργως εδώ και χρόνια δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχει μορφή κατεπείγοντος για τα πλέι οφ. Επομένως, με βάση τον τωρινό κανονισμό,  ό,τι και να συμβεί στα γήπεδα μετά τον πρώτο τελικό προκαλεί τιμωρία έδρας για την επόμενη χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ