aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣαρωτική η ΤΣΣΚΑ, διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα

Σαρωτική η ΤΣΣΚΑ, διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα

Από τη στιγμή που ηττήθηκε -και μάλιστα εύκολα- στον πρώτο γύρο της EuroLeague, η ΤΣΣΚΑ είχε ένα παραπάνω κίνητρο όταν βρήκε ξανά μπροστά της τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό ήταν εμφανές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στη Megasport Arena της Μόσχας, όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα 102-80, έχοντας ανεβάσει προηγουμένως τη διαφορά μέχρι τους 27 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να επιβάλει το αγαπημένο της up tempo μπάσκετ και να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ερυθρό Αστέρα. Όπερ και εγένετο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε το παιχνίδι με 7/7 τρίποντα, ξέφυγε με 33-24 στο 9′ και παρότι δεν μπόρεσε να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από τους 10-12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (36-26 στο 11′ και 51-39 στο 17′), δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα απέναντι στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης.

Αυτό επιβεβαιώθηκε εν πολλοίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι δύο ομάδες σταμάτησαν να σκοράρουν με τον ίδιο ρυθμό και τα ποσοστά ευστοχίας άρχισαν να πέφτουν. Αντιθέτως, η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει υπέρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία ξέφυγε με 71-56 στο 25′ και την ανέβασε για πρώτη φορά πάνω από τους 20 στο 34′ (88-67), με τον άρτι αφιχθέντα (από τον τραυματισμό του) Μίλος Τεόντοσιτς να μπαίνει κι αυτός στο… χορό, κι ενώ είχε μόνο 1/4 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

Η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της στο 39′ (100-73) για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μπορεί να μην έκανε τελικά ρεκόρ ομάδας σε πόντους (112 από το παιχνίδι του Νοεμβρίου με τη Μπασκόνια), αλλά σημείωσε την τρίτη φετινή της 100άρα στην EuroLeague και είχε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επιθετική της επίδοση.

Τα δεκάλεπτα: 33-26, 58-46, 77-64, 102-80

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ