aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Καθάρισε» ο Τζέιμς, βήμα πρόκρισης για την Αρμάνι!

«Καθάρισε» ο Τζέιμς, βήμα πρόκρισης για την Αρμάνι!

Τρομερό ματς στην Ιταλία! Η Αρμάνι Μιλάνο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ πρωταγωνίστησαν σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, το οποίο κατέληξε στους Ιταλούς. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, όμως η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη, που την ανεβάζει στο 12-11.

Στο 10-13 η Μακάμπι, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη της πρώτης οκτάδας. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μέτρησε 19 πόντους με μεγάλα σουτ στο τέλος, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κέρτις Τζέρελς (16 πόντοι). Πάλεψε ο Σκότι Ουίλμπεκιν (20 πόντοι) από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 22-20 της Μακάμπι στο πρώτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι βρήκε σκορ στη δεύτερη περιόδο και το υψηλό σκορ… κυριάρχησε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο μέρος στο 47-47.

Ίδια η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει και ήταν σταθερά κοντά στο σκορ. Έτσι, το 30ο λεπτό βρήκε τους γηπεδούχους στο +2 (64-62).

Συκγλονιστική εξέλιξη και στην τέταρτη περίοδο. Ένα τρίποντο του Ρολ έφερε μπροστά την Μακάμπι (68-69, 34′), όμως ο Τζέιμς ανέλαβε δράση και με συνεχόμενους πόντους έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους (80-73, 38′). Στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε… θρίλερ, αφού ο Ουίλμπεκιν σκόραρε και μείωσε στους τρεις (86-83), με 12″ να απομένουν. Μία βολή του Μπρουκς διαμόρφωσε πάντως το τελικό 87-83, που δίνει μεγάλη ώθηση στην Αρμάνι Μιλάνο για τα πλέι-οφ της Euroleague.

Δεκάλεπτα: 20-22, 47-47, 64-62, 87-83

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ