aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΤα μεγάλα αστέρια του Ευρωμπάσκετ

Τα μεγάλα αστέρια του Ευρωμπάσκετ

Η Σλοβενία είναι πλήρης και  διακρίνεται από νιάτα και φρεσκάδα, και η Σερβία είχε «σύμμαχο» την εμπειρία, μέσα στις πολλές απουσίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Στο μεγάλο τελικό μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η «μονομαχία» Ντόντσιτς – Μπογκντάνοβιτς. Πιστεύεται ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και θα καθηλώσει τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας για ακόμα ένα βράδυ.

Ο 18χρονος Ντόντσιτς «πλήγωσε» την «δική του» Ισπανία, στην οποία ίσως και να αγωνιζόταν σήμερα, μεγάλωσε στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε το «μπαμ» φέτος και όλοι ανυπομονούν να δουν αν όντως θα είναι το Νο. 1 pick στο draft του ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2018.

Από την άλλη, ο 25χρονος γκαρντ, μεγαλωμένος στην Παρτίζαν και πρωταθλητής Ευρωλίγκας με την Φενέρμπαχτσε φέτος, εξαργύρωσε την φετινή του επιτυχία με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (Κινγκς) και αυτή θα είναι η τελευταία φορά (μέχρι την επόμενη) που θα τον δούμε στα ευρωπαϊκά παρκέ. Αμφότεροι έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις με αυτά που κάνουν στο φετινό τουρνουά και θέλουν να προσθέσουν στο… βιογραφικό τους το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ.

Ο Ντόντσιτς δεν σταματάει στιγμή να εκπλήσσει τον κόσμο του μπάσκετ! Ο νεαρός Σλοβένος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο αήττητο που έχει κάνει η ομάδα του στο τουρνουά και θέλει να το κρατήσει μέχρι τέλους. Μαζί με τους Γκόραν Ντράγκιτς και Άντονι Ράντολφ οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Όσο περιέργο κι αν ακούγεται, ηγείται της Σλοβενίας στα ριμπάουντ (8.3), ενώ έρχεται δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης (19.8), στους πόντους (15.1) και στις ασίστ (3.8), πίσω από τον Ντράγκιτς (20.6, 21, 5.4). Έχει 33.9% στο τρίποντο κι έρχεται δεύτερος σε λάθη (1.3) – πίσω από τον Μούριτς (1.4).

Ο Μπογκντάνοβιτς, πλέον, έχει πάει σε άλλο επίπεδο και δείχνει διαρκώς την κλάση του. Έρχεται πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (20.1) και στους πόντους (20.3) για την Σερβία, είναι δεύτερος σε ασίστ (5) πίσω από τον Γιόβιτς (5.9) κι είναι πέμπτος σε ριμπάουντ (3.5). Έχει 31.1% πίσω από τα 6.75 και είναι δεύτερος σε λάθη (1.8) και κλεψίματα (1.4).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ