aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ποιος δεν θέλει τον Μάριο Σέρζιο;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων, είναι ότι το μέλλον του Μάριο Σέρζιο στον ΑΠΟΕΛ είναι αβέβαιο. Η αντίδραση των οπαδών των πρωταθλητών στο άκουσμα της είδησης, αντιστρόφως ανάλογη της συνολικής προσφοράς του από το καλοκαίρι του 2012, που εντάχθηκε στο ρόστερ: ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Ένας ποδοσφαιριστής που από τότε που ήρθε στην Κύπρο δεν ξέρει τι σημαίνει δεύτερη θέση, καθώς μετρά το τέσσερα στα τέσσερα πρωταθλήματα, πανηγύρισε δύο κύπελλα, ενώ είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετά-Γιοβάνοβιτς ευρωπαϊκή εποχή των γαλαζοκιτρίνων (μία συμμετοχή σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο του Γιουρόπα Λιγκ).

Το εντυπωσιακό: πριν από έναν χρόνο τέτοια εποχή δεχόταν την καθολική αναγνώριση του αθλητικού Τύπου και των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, καθώς αποδείχτηκε αναντικατάστατος. Απόντος δεύτερου ικανού δεξιού μπακ στο έμψυχο δυναμικό, ο Πορτογάλος ήταν πρώτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα του 2015 για την ομάδα του. Αγωνίστηκε βασικός σε 30 παιχνίδια και μόλις σε ένα έγινε αλλαγή, αποχωρώντας στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, ενώ απουσίασε μόνο σε δύο ματς με τον Ερμή λόγω τιμωρίας. Συν τοις άλλοις, δεν έχασε λεπτό σε κανένα από τα δέκα παιχνίδια του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ!

Το ακούραστο μηχανάκι των γαλαζοκιτρίνων, ήταν ο πιο συνηθισμένος χαρακτηρισμός που του απέδιδαν δημοσιογράφοι και οπαδοί. Γι’ αυτό και κέρδισε με το σπαθί του τότε ένα νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν η είδηση σχετικά με προδιαγραφόμενη αποχώρησή του «έσκαγε» πριν από έναν χρόνο, ο θόρυβος θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Το εύλογο ερώτημα ενός τρίτου που δεν παρακολούθησε την πορεία του Μάριο Σέρζιο στην τρέχουσα σεζόν, είναι πώς διαφοροποιήθηκε τόσο πολύ η εικόνα του στα μάτια των οπαδών της ομάδας του. Κλείνοντας τα 34 του χρόνια στις 28 του περασμένου Ιουλίου και προερχόμενος από πολύ επίπονη σεζόν, ο Πορτογάλος δεν αποδείχτηκε «βιονικός» για δεύτερη σερί φορά, όπως περίμεναν οι υπεύθυνοι του μετεγγραφικού σχεδιασμού.

Η φρεσκάδα είχε χαθεί, η κούραση έκανε την εμφάνισή της και τα λάθη που επέφεραν ζημιά στον ΑΠΟΕΛ έβγαζαν μάτι. Σύντομα, η αποθέωση έδωσε τη θέση της στην αποκαθήλωση και η απόκτηση δεξιού μπακ κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη τον περασμένο Ιανουάριο. Η πέρα για πέρα επιτυχημένη επιλογή του Ζίφκο Μιλάνοφ, μία από τις καλύτερες χειμερινές μετεγγραφές από τότε που καθιερώθηκαν, έκαναν τους φίλους των πρωταθλητών να ξεχάσουν σύντομα τον Πορτογάλο.

Να λοιπόν που τα πάνω ήρθαν κάτω γι’ αυτόν και συζητείται το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Ωστόσο, από τη στιγμή που υπάρχει ο Βούλγαρος ως πρώτη επιλογή, ποιος δεν θα ήθελε για δεύτερη λύση τον Μάριο Σέρζιο στην ομάδα του; Ναι, από τη μια θα είναι κατά έναν χρόνο μεγαλύτερος, αλλά από την άλλη θα έχει δεύτερο ρόλο, άρα και σαφέστατα λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Συν ότι πήρε σημαντικές ανάσες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λόγω της έλευσης του Μιλάνοφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ