aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ: Ντέρμπι σε Λευκόθεο και «Θεμιστόκλειο»

Βόλεϊ: Ντέρμπι σε Λευκόθεο και «Θεμιστόκλειο»

Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται με την τελευταία (10η) αγωνιστική του 2022 το πρωτάθλημα Βόλεϊ ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών. Ο αγώνας ΑΠΟΕΛ – Kuutio Homes Παφιακός αποτελεί το ντέρμπι της αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί στο Λευκόθεο (20:00). O AΠΟΕΛ προέρχεται από τη νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και θέλει νέα νίκη για να μείνει στη 2η θέση. Η μετεγγραφή του πασαδόρου Αντώνη Χριστοφή μάλλον οδεύει προς «ναυάγιο». Ο Kuutio Homes Παφιακός δεν έχει καλή πορεία και πάει στη Λευκωσία για να ολοκληρώσει την χρονιά με επιτυχία, εξασφαλίζοντας το τρίποντο ώστε να μειώσει τις αποστάσεις από την τετράδα.

Το βαρωσιώτικο ντέρμπι Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα, που θα διεξαχθεί στο «Θεμιστόκλειο» (20:00) έχει μεγάλη σημασία για τη μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων στη «μάχη» για την τετράδα. Η Ανόρθωση θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ενώ προέρχεται από ήττα από την Ομόνοια. Η Νέα Σαλαμίνα πάει με στόχο το «διπλό» για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διάκριση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας μεταξύ Αναγέννησης Δερύνειας και Ομόνοιας (20:00), που προσφέρουν πολύ καλό θέαμα. Η Αναγέννηση βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξει ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα της Λευκωσίας, μετά τη σπουδαία επιτυχία στο Βέλγιο και την πρόκριση στις «8» του Ευρωπαϊκού Τσάλεντζ Καπ, πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης και θα επιδιώξει να πετύχει νέο τρίποντο επί της Αναγέννησης στη Δερύνεια, για να διατηρηθεί στην κορυφή.

Τοπικό ντέρμπι θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Αθλοπαιδειών «Θεόδωρος Μάρκου», με την Ολυμπιάς Φρενάρους να υποδέχεται το Παραλίμνι (19:00). Οι δυο ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν τρίποντο για να κλείσουν τη χρονιά επιτυχημένα. Η Ολυμπιάς είναι χωρίς πόντο στο πρωτάθλημα και θα θελήσει να αλλάξει τη μοίρα της στο ντέρμπι των Κοκκινοχωριών. Από την άλλη, το Παραλίμνι θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη, με στόχο να ανέβει βαθμολογικά και να κάνει την αντεπίθεσή του με τη νέα χρονιά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγώνες)

1. Oμόνοια 7-0 21-4 20
2. ΑΠΟΕΛ 5-3 19-12 17
3. Αναγέννηση Δερ. 5-4 22-16 17
4. Ανόρθωση 6-3 21-15 16
5. Νέα Σαλαμίνα 5-4 18-21 14
6. Παφιακός 5-4 16-19 12
7. Παραλίμνι 2-5 8-15 6
8. Ολυμπιάς Φρ. 0-9 2-27 0

*Ομόνοια, Παραλίμνι με 7 αγώνες, ΑΠΟΕΛ 8 αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ