aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟι εθνικές σε ρυθμούς σχεδιασμού

Οι εθνικές σε ρυθμούς σχεδιασμού

Σε ρυθμούς σχεδιασμού μπαίνει η ΚΟΠΕ ενόψει των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στην παρουσία του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων Πέτρου Πατσιά και των ομοσπονδιακών τεχνικών Ανδρών U17 Χρίστου Πούλλακκου και Γυναικών U16 Κώστα Παναγίδη, η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων συζήτησε τον σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί.

Προτεραιότητα αποτελεί η συμμετοχή των δυο Εθνικών στις διοργανώσεις της Ζώνης Κεντρικής Ευρώπης Mevza, που θα διεξαχθούν μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου 2019, σε χώρες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι δυο προπονητές θα καθορίσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ η ομοσπονδία όρισε αρχικά το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου και 9-11 Νοεμβρίου 2018 ως προκαταρκτικές ημερομηνίες προπονήσεων. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο θα διεξαχθούν προπονήσεις και φιλικοί αγώνες λίγο πριν από την αναχώρηση για τα τουρνουά.

Ο Χρίστος Πούλλακκος ανέλυσε στην Επιτροπή την προετοιμασία που έγινε το διάστημα 1-7 Αυγούστου 2018 στο Κλειστό του Μίλωνα στην Αθήνα και τη συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας. Μάλιστα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας. Στη συνεδρία συζητήθηκαν και οι επόμενες υποχρεώσεις των Εθνικών Ανδρών και Γυναικών (το 2019 θα διεξαχθούν στο Μαυροβούνιο οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης), ενώ στο καλεντάρι της CEV περιλαμβάνονται οι αγώνες της τελικής φάσης Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων θα στείλει εισήγηση στη συνεδρία της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ, που είναι ορισμένο στις 6 Σεπτεμβρίου για τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Ανδρών και Γυναικών ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Εξάλλου, η επιτροπή ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή Πέτρο Πατσιά και τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς να ετοιμάσουν έκθεση σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης των Εθνικών ομάδων και να την παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρία, που ορίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου. Ώς τότε θα ετοιμαστούν και οι εσωτερικοί κανονισμοί, που θα διέπουν τη λειτουργία των Εθνικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ