aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜε το ίδιο σύστημα τα πρωταθλήματα βόλεϊ

Με το ίδιο σύστημα τα πρωταθλήματα βόλεϊ

Η Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ επικύρωσε προχθές βράδυ την έναρξη των πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Ανδρών και Γυναικών για τις 12 και 16 Οκτωβρίου 2018 αντίστοιχα.

Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν χωρίς αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους, αφού στους Άνδρες θα διεξαχθούν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και πλέι άουτ για τη διαβάθμιση και στις Γυναίκες, στη δεύτερη φάση θα συγκροτηθούν δυο Όμιλοι των τεσσάρων ομάδων για τίτλο και διαβάθμιση. Η κλήρωση των πρωταθλημάτων ορίστηκε για την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο αγώνας του Σούπερ Καπ Ανδρών μεταξύ του πρωταθλητή «Κorantina Homes» Παφιακού και της Κυπελλούχου Ομόνοιας θα διεξαχθεί στο «Κίτιον» Λάρνακας στις 5 Oκτωβρίου 2018 και το Σούπερ Καπ Γυναικών μεταξύ της πρωταθλήτριας Ανόρθωσης και της Κυπελλούχου Τεχνοοικία ΑΕΚ στις 9 Οκτωβρίου στο «Λευκόθεο». Οι δυο αγώνες θα γίνουν χωρίς την επίδειξη κάρτας φιλάθλου, αφού η νομοθεσία θα ισχύσει από την ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων. Μέχρι τότε όλα τα γήπεδα θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Η εισήγηση του δρα Γιάννου Προκοπίου, γενικού γραμματέα της ΚΟΠΕ, ότι το Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των πλέι οφ βρήκε απήχηση στα μέλη του Δ.Σ. Ο πρόεδρος δρ Μιχάλης Κρασιάς ενημέρωσε τα μέλη ότι η Ομοσπονδία αναμένει προσφορές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των εγχώριων διοργανώσεων της Ομοσπονδίας.

Η συνεδρία του Δ.Σ. η πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ασχολήθηκε με μια γκάμα θεμάτων με τον πρόεδρο δρα Μιχάλη Κρασιά να εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση για το Gala Dinner ενόψει των 40χρονων της Ομοσπονδίας που διεξήχθη την 1η Ιουνίου 2018. Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ έκανε αναφορά στις κοινές προσπάθειες που γίνονται με τις Ομοσπονδίες Καλαθόσφαιρας, Χειροσφαίρισης και Αντισφαίρισης για αύξηση του ποσοστού που λαμβάνουν τα ομαδικά αθλήματα από το στοίχημα.

Το Δ.Σ. ομόφωνα απέρριψε την ένταξη της ΚΟΠΕ στο κοινό λογιστήριο που εισηγείται ο ΚΟΑ, ενώ ενέκρινε ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας που αποτελούν οι Τηλέμαχος Σαββίδης, Παντελής Τοφής και Βάσος Γεωργίου εκ μέρους του Συνδέσμου Διαιτητών. Η Επ. Διαιτησίας θα κληθεί να συναντηθεί με τα σωματεία ενώ έγινε εισήγηση από τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντίνου για συνάντηση και με τους διαιτητές της Α’ Κατηγορίας.

Ο δρ Κρασιάς ανέλυσε στο Συμβούλιο τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το Σύνδεσμο Διαιτητών για την αντιμισθία των διαιτητών στους αγώνες Ανδρών, Γυναικών και αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Επίσης, η Ολομέλεια ενέκρινε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Κονγκρέσο της FIVB που θα διεξαχθεί στο Μεξικό στις 15-16 Νοεμβρίου 2019. Την ΚΟΠΕ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο γενικός διευθυντής Λίνος Πετρίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ