aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜε δυο σούπερ ντέρμπι η πρεμιέρα στην Α Γυναικών

Με δυο σούπερ ντέρμπι η πρεμιέρα στην Α Γυναικών

Με δυο μεγάλα ντέρμπι και ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αρχίζει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 το 45ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α Κατηγορίας Γυναικών. Το πρωτάθλημα θα γίνει με τη συμμετοχή 8 ομάδων.

(ΑΕΛ, Property Gallery Απόλλων, Ολυμπιάδα Ν., Ανόρθωσις, ΑΕΚ, Lemesos Volleyball, Νέα Σαλαμίνα, Δικέφαλος Γερίου).

Την Τρίτη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής θα γίνουν τα ντέρμπι Ολυμπιάδα Ν. – ΑΕΛ (Cablenet Sports 3 HD), Property Gallery Απόλλων – Ανόρθωσις και Lemesos Volleyball – Δικέφαλος Γερ. Ο αγώνας Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20:00.

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Με στόχο την πρώτη νίκη και το ιδανικό ξεκίνημα θα αγωνιστούν «γαλάζιες» και «κυανόλευκες». Οι δυο ομάδες έδειξαν πολύ καλά δείγματα γραφής στην προετοιμασία ενώ ο Property Gallery Απόλλων ενθουσίασε στο τουρνουά «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» που αντικατέστησε το Σούπερ – Καπ, αφού το κατέκτησε κερδίζοντας ΑΕΛ και Ολυμπιάδα.

Η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη διατήρησε το βασικό της κορμό και ενισχύθηκε με την Πορτορικανή πασαδόρο Jessica Nogueros. Με ορμή από την κατάκτηση του τουρνουά, πρώτου τίτλου της χρονιάς, οι «αμαζόνες» θέλουν το τρίποντο στην έδρα τους.

Η Ανόρθωσις με νέο κόουτς τον Σέρβο Dragan Jordjevic στοχεύει τίτλο φέτος. Η παρουσία στα φιλικά ήταν ενθαρρυντική για την ομάδα της Αμμοχώστου που πάει στη Λεμεσό για το διπλό. Η «Μεγάλη Κυρία» ενισχύθηκε με την Ουκρανή Svitlana Shvanska που αναλαμβάνει ρόλο ηγέτη στην ομάδα και τη Βουλγάρα Desislena Νicolova.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

Διαιτητές: A. Kωνσταντινίδης / Ι. Μιτσής

Α’ ΕΠΟΠΤΗΣ: Κ. Πυθαρίδης – Β’ ΕΠΟΠΤΗΣ: Σ. Ιωάννου

Α’ ΣΗΜΕΙΩΤΗΣ: M. Παπαμιχαήλ – Β’ ΣΗΜΕΙΩΤΗΣ: Ε. Σιαπάνη

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σ. ΣΕΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΕΛ (Zωντανά από Cablenet Sports 3 HD)

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Η πρωταθλήτρια ΑΕΛ και η 3η στην περσινή περίοδο Ολυμπιάδα Ν. θα διαστσαυρώσουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα με στόχο τη νίκη.

Η Ολυμπιάδα έφθασε πολύ κοντά στον πρώτο τίτλο της χρονιάς αλλά έχασε στο τάι – μπρέικ το τουρνουά «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ». Η ομάδα του Γ. Νικολάκη απέκτησε την Ουκρανή κεντρική Daria Zrots και τη λίμπερο Θέλμα Χριστοφόρου διατηρώντας τον περσινό πολύ ισχυρό κορμό της.

Η ΑΕΛ σαφέστατα θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της και θα επιδιώξει να περάσει με διπλό από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Η ομάδα των «γαλαζοκιτρίνων» μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα στο τουρνουά «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», είχε μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί ενόψει του ντέρμπι. Η ΑΕΛ απέκτησε τη Γαλλίδα διαγώνιο Aurelia Ebatombo και παρέμειναν τα βαριά ονόματα που την οδήγησαν στο πρωτάθλημα. Επίσης, στα «γαλαζοκίτρινα» ντύθηκε η Βραζιλιάνα Azevedo από τη Lemesos Volleyball.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρ.Μαϊφόσιης – Σ. Φλουρής

Α’ ΕΠΟΠΤΗΣ: Χ. Παπαχριστοδούλου – Β’ ΕΠΟΠΤΗΣ:Χ. Γεροσίμου

Α’ ΣHMEΙΩΤΗΣ: Κ. Σουρουλλάς – Β’ ΣΗΜΕΙΩΤΗΣ: Α. Χρυσάνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Π. Τοφή

ΠΑΡΑΤΗΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: B. Γεωργίου

ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ: LEMESOS VOLLEYBALL – ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡΙΟΥ

Σε ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής ίσως εξελιχθεί αυτό στο Λύκειο Πολεμιδιών μεταξύ Lemesos Volleyball – Δικέφαλου Γερίου.

Η ομάδα της Λεμεσού πιο έμπειρη μετά την περσινή παρουσία στην Α Κατηγορία θέλει το κάτι παραπάνω φέτος όμως για να το πετύχει πρέπει να κερδίζει αυτούς τους αγώνες. Οι «ροζ» έχασαν την Azevedo αλλά ενισχύθηκαν αρκετά.

Ο Δικέφαλος είναι νεοφώτιστος και θέλει να αρχίσει ιδανικά τη σεζόν με μια νίκη που μετρά διπλά. Ο κόουτς Γιώργος Γεωργίου επέλεξε καλές ξένες σε αυτό το πρώτο «ταξίδι» στην Α Κατηγορία.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Α. Δανιήλ – Μ. Κοκκωνή

Α’ ΕΠΟΠΤΗΣ: I. Σοφοκλέους –Β’ ΕΠΟΠΤΗΣ: Π. Κονιαράκης

Α’ ΣΗΜΕΙΩΤΗΣ: E. Eυαγγελίδου –Β’ ΣΗΜΕΙΩΤΗΣ: Ε. Παστελλή

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: A. Kολοκοτρώνης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γ. Στεφανίδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ