aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΧρ. Μαϊφόσιης: «Μεγάλο στοίχημα το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα που κερδίσαμε»

Χρ. Μαϊφόσιης: «Μεγάλο στοίχημα το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα που κερδίσαμε»

Οι διαιτητές αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό μέρος  του παιχνιδιού. Ένας από τους διεθνείς διαιτητές μας, ο Χρίστος Μαϊφόσιης, που τυγχάνει να είνασι πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Σάλας και Παραλίας πήρε τη σκυτάλη των συνεντεύξεων στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Ο κ. Μαϊφόσιης μιλά για την παρουσία των διαιτητών, τη διαδικτυακή επιμόρφωση και την πανδημία.

Στην ερώτηση πώς βιώνει την κατάσταση με την πανδημία ο κ. Μαϊφόσιης αρχικά είπε: «Το σχολείο στο οποίο εργάζομαι είναι κλειστό. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς τους όσο μπορούμε διαδικτυακά, κάτι που αποτελεί από μόνο του πρόκληση, καθώς πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες και συνεπώς έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Από την άλλη είναι μια ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, οπότε ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Σε παρατήρησή μας ότι ως πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών έχει αναλάβει πρωτοβουλία για διαδικτυακή επιμόρφωση των διαιτητών μας απάντησε ότι «αυτή δεν ήταν μια ατομική πρωτοβουλία, αλλά μια απόφαση του Δ.Σ. των διαιτητών. Όλοι οι συνεργάτες μου στο συμβούλιο βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια καθώς πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι διαιτητές να παραμείνουν ενεργοί και να επιμορφώνονται για να είμαστε όλοι έτοιμοι για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων».

Ζητήσαμε από τον κ. Μαϊφόσιη να κάνει μια αξιολόγηση της αγωνιστικής χρονιάς από πλευράς διαιτησίας: «Φέτος κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα οι σημειωτές μας ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε μια πρόκληση και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας».

Πώς βλέπει το μέλλον της καριέρας του εκτός συνόρων: «Η αγωνιστική χρονιά στην Ευρώπη με αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση. Φέτος πήρα ορισμό για ημιτελικό του CEV Cup γυναικών, κάτι που ήταν ιδιαίτερα τιμητικό. Δυστυχώς λόγω του ότι η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε τη διακοπή όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν κατάφερα να ζήσω αυτή την εμπειρία. Ελπίζω να μου δοθεί αντίστοιχη ευκαιρία στο μέλλον».

Και τέλος το μήνυμά του για την πανδημία: «Είναι μια δοκιμασία που θα πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε με υπομονή και αλληλεγγύη. Το σημαντικότερο είναι να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα ούτως ώστε να μην λείπει κανείς από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ