aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣτόχος ανόδου για τις Εθνικές ομάδες Davis Cup (Άνδρες) και Billie Jean King Cup (Γυναίκες)

Στόχος ανόδου για τις Εθνικές ομάδες Davis Cup (Άνδρες) και Billie Jean King Cup (Γυναίκες)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, παρουσίασε τις Εθνικές Ομάδες Davis Cup (Ανδρών) και Billie Jean King Cup (Γυναικών), οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα θα ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υψηλός στόχος και των δύο ομάδων η άνοδος στη Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης. Οι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών που αρχικά σκοπεύει στην πρόκριση στα πλέη-οφ ανόδου θα γίνουν στο Μαυροβούνιο (17-22 Ιουνίου) και της Ομάδας Γυναικών στη Μολδαβία (19-22 Ιουνίου).

Παρουσιάζοντας τις ομάδες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Λεοντής, σημείωσε ότι οι δύο αυτές διοργανώσεις είναι οι κορυφαίες που διεξάγονται κάθε χρόνο από την ΙΤF και προσδοκούμε σε θετικά αποτελέσματα: “Ευελπιστούμε ότι και δύο ομάδες μας θα καταφέρουν να φέρουν την πρόκριση αφού είναι στελεχωμένες με ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, έχουν το επίπεδο που χρειάζεται για να διακριθούν και θα κοουτσάρονται από δύο καταξιωμένους προπονητές που διαθέτουν την εμπειρία για να βοηθήσουν ουσιαστικά τις ομάδες μας.

Ως ΟΑΚ προσπαθούμε πάντα στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων να στηρίζουμε τις Εθνικές μας ομάδες στην προετοιμασία τους. Προς το σκοπό αυτό, επιχορηγήσαμε την συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών σε τουρνουά Futures στη Σερβία και επιπλέον ημέρες προετοιμασίας στην Μολδαβία για την ομάδα των Γυναικών.

Εδώ οφείλω να εκφράσω και δημόσια, εκ μέρους της ΟΑΚ, τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον κύριο Αδάμο Σεραφίδη και την εταιρεία Fameline Holding Group Ltd, που είναι ο team sponsor την Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών και με την βοήθεια τους έγιναν κατορθωτά πολλά πράγματα ούτως ώστε να μην λείψει τίποτα από την Εθνική μας ομάδα.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράζω προς τους χορηγούς της ΟΑΚ, πρώτα στον θεσμικό μας χορηγό, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης, την εταιρεία Mavros, την Joma Cyprus, την Πετρολίνα, την Χαραλαμπίδης-Κρίστης και τις Ειδικές Εκδόσεις. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δύο ομάδες μας.».

Davis Cup : Θα δώσει τη μάχη για την άνοδο

Με στόχο την εξασφάλιση ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στα πλέι-οφ της ανόδου στο Β’ γκρουπ της Ευρωπαϊκής Ζώνης, η Εθνική Ομάδα Davis Cup θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο εκεί όπου θα αναμετρηθούν οι Εθνικές ομάδες εφτά χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Μενέλαος Ευσταθίου (Νο1), Στυλιανός Χριστοδούλου,  Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ, και θα έχει ως Captain για 11η συνεχή χρονιά τον Δημήτρη Ηροδότου.

Αντίπαλες της Κυπριακής ομάδας θα είναι η Σλοβενία, το Κόσοβο, το Αζερμπαϊτζάν, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο. Οι επτά (7) χώρες θα χωριστούν σε δύο (2) γκρουπ και προκρίνονται οι πρώτες τρεις (3) χώρες στη 2η Ευρω-Αφρικανική Κατηγορία :

«Η ομάδα προετοιμάστηκε αρκετά καλά. Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που είναι ο πρώτος μας αγώνας, θεωρώ ότι θα είμαστε πανέτοιμοι. Δεν είμαστε το φαβορί, αφού η Σλοβενία κατεβαίνει με πλήρη στελεχωμένη ομάδα και πολύ καλούς αντισφαιριστές. Βαθμολογικά είμαστε η δεύτερη ομάδα, αλλά άλλες δύο-τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση. Εμείς θα παλέψουμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε» σημείωσε ο κάπτεν Δημήτρης Ηροδότου

Ο Μενέλαος Ευσταθίου που είναι το Νο1 της ομάδας, εκπροσωπώντας όλους τους αθλητές της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο, έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την πρόκριση: «Θέλουμε να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στους εαυτούς για την άνοδο, κάτι που φτάσαμε κοντά σε κάποιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Οτιδήποτε άλλο εκτός από πρόκριση στα πλέι-οφ θα είναι αποτυχία για μας».

Την ομάδα θα συνοδεύσει ο φυσιοθεραπευτής Λουκάς Ζένιου.

Billie Jean King Cup : Με Ραλούκα και Ντάρια, ναι είμαστε φαβορί

Στο Κισινάου της Μολδαβίας θα ταξιδέψει η Εθνική ομάδα Γυναικών, για να δώσει το παρόν στους αγώνες του Γ΄ γκρουπ της Ευρωπαϊκής Ζώνης του “Billie Jean King Cupοι οποίοι θα διεξαχθούν από 19-22 Ιουνίου.

Την ομάδα αποτελούν οι Ραλούκα Σερμπάν (Νο1), Ντάρια Φράιμαν, Κλειώ Μαρία Ιωάννου,  Μαρία Κωνσταντίνου και Νίνα Ανδρονίκου και έχει ως Captain τον εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών Πόλυ Ιωαννίδη. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής «η ομάδα μας θα είναι η ισχυρότερη που έχουμε να επιδείξουμε στην ιστορία μας στο θεσμό, αφού θα συμμετάσχουν οι δύο κορυφαίες μας αθλήτριες, η Ραλούκα Σερπάν νούμερο 202 του κόσμου και η Ντάρια Φράιμαν νούμερο 600 του κόσμου»

Στο γκρουπ μας θα αγωνιστούν επίσης οι Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο και Σαν Μαρίνο. Οι 11 χώρες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ. Μία χώρα από τις έντεκα θα προκριθεί για να αγωνιστεί στη 2η Ευρω-Αφρικανική Κατηγορία  το 2025. 

Ο Captain της ομάδας Πόλυς Ιωαννίδης στάθηκε στις αρκετές πιθανότητες που έχει η ομάδας μας για την κατάκτηση της μίας και μοναδικής θέσης που δίνει την άνοδο : «Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή, με δύο πολύ έμπειρες αθλήτριες και στελεχώνεται από άλλες τρεις πολύ καλές αντισφαιρίστριες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε μέσα στα φαβορί και με καλή προσπάθεια, και καλή αγωνιστική κατάσταση μπορούμε να περάσουμε»

 

Παρούσες στη δημοσιογραφική διάσκεψη η Κλειώ Μαρία Ιωάννου και η Μαρία Κωνσταντίνου, αφού οι άλλες τρεις αθλήτριες βρίσκονται για αγώνες στο εξωτερικό. Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου σημείωσε τα εξής : «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Φέτος, με την παρουσία της Ραλούκα, πιστεύω ότι είμαστε το μεγάλο φαβορί για το τουρνουά. Να δώσουμε όλες τον καλύτερο μας εαυτό και θα τα καταφέρουμε».

Την ομάδα θα συνοδεύσει ο φυσιοθεραπευτής Μαριαν Σερμπάν.

Παρόντες στην Δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι», ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου, ο εκπρόσωπος της Χαραλαμπίδης Κρίστης κ. Κωνσταντίνος Διάκου, η εκπρόσωπος της JOMA που χορηγεί το αθλητικό υλικό, ο Πρόεδρος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδου, καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ. 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ