aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΒαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσά από Φωτοπούλου και Χριστοφή, χάλκινο από Σάββα

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσά από Φωτοπούλου και Χριστοφή, χάλκινο από Σάββα

Τρία μετάλλια είναι έως τώρα η σημερινή συγκομιδή της Κύπρου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στην Τουρκία. Από ένα χρυσό για τις Ολίβια Φωτοπούλου και Ναταλία Χριστοφή, καθώς και ένα χάλκινο για τη Βαλεντίνα Σάββα:

Το 8ο της μετάλλιο σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα ανοικτού στίβου πανηγύρισε πριν από λίγο η Ολίβια Φωτοπούλου. Όπως και πέρσι στο Κράλιεβο, έτσι και φέτος στη Σμύρνη, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν η γρηγορότερη των Βαλκανίων στα 200μ., παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν της επέτρεψαν να κάνει καλύτερο χρόνο από το 23.60 (-0,3 μ/δ ο άνεμος), όπως θα επιθυμούσε, λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Νωρίτερα σήμερα, έγινε και η απονομή του αργυρού μεταλλίου που κέρδισε χθες στα 100μ. Με το σημερινό χρυσό μετάλλιο στα 200μ., τα μετάλλια της Ολίβιας Φωτοπούλου σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα είναι δύο (2) χρυσά, τέσσερα (4) αργυρά και δύο (2) χάλκινα.

Από εκεί και πέρα, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βαλκανίων στα 100μ. με εμπόδια, υπερασπίστηκε επιτυχώς πριν από λίγο (26/5/24) η Ναταλία Χριστοφή. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη είχε αρκετά γρήγορα τελευταία μέτρα στη δεύτερη σειρά της Σμύρνης, τερματίζοντας στην 1η θέση με 13.13 (-0,2 μ/δ), κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, που είναι το πρώτο για την Κύπρο στο φετινό 77ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Εν τω μεταξύ, ζευγάρωσε τα χάλκινα μετάλλιά της στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα η Βαλεντίνα Σάββα, η οποία πριν από λίγο κατέκτησε την 3η θέση στη σφυροβολία στη Σμύρνη, με 66,64μ. Κατά σειρά οι βολές της αθλήτριας του Γιάννη Μπαρλή ήταν: άκυρη, 66,64μ., άκυρη, 64,96μ., 65,84μ., 66,52μ. Θυμίζουμε ότι η Βαλεντίνα Σάββα παραμένει η κορυφαία νεάνιδα στον κόσμο στο 2024 με 67,87μ.

Τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την κατάταξή στον «δρόμο για τη Ρώμη», αφού στη Σμύρνη μάζεψε 1109 βαθμούς (1039 + 70). Αν ληφθούν υπόψη και τα δύο Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2023 και 2024), που είναι και τα δύο στην περίοδο που ισχύουν τα όρια, τότε μπαίνει στην πολυπόθητη 30άδα. Αν όχι θα περιμένει να δει τις τελικές λίστες συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ