aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣτο βάθρο του Ευρωπαϊκού ο Μπανιώτης, «πέταξε» στον ημιτελικό ο Ζήκος!

Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού ο Μπανιώτης, «πέταξε» στον ημιτελικό ο Ζήκος!

Με το πολυπόθητο μετάλλιο επιστρέφει από η Γλασκώβη ο Κώστας Μπανιώτης! Με μεγάλη εμφάνιση, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και πήρε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε την προσπάθειά του περνώντας εύκολα τα 2.18μ. Στα 2.22μ. χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια, ενώ με την τρίτη πέρασε τα 2.26μ.. Μετά από μια άκυρη στα 2.29 επέλεξε να συνεχίσει στα 2.32μ., ώστε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, όμως ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με δύο άκυρα άλματα.

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ο έμπειρος άλτης ανέβηκε στο βάθρο χάρις σε άλμα στα 2.26μ., επίδοση που πέτυχε και ο Αντρί Προτσένκο, ο οποίος κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο με ίδιες προσπάθειες.

Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Ιταλός Τζιανμάρκο Τάμπερι, ισοφαρίζοντας το φετινό ρεκόρ Ευρώπης στα 2.32μ.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Κωνσταντίνο Ζήκο στον ημιτελικό των 60μ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο 20χρονος σπρίντερ τερμάτισε στην πρώτη θέση της πρώτης σειράς των ημιτελικών με χρόνο 6.64 και εξασφάλισε την είσοδό του στους οκτώ κορυφαίους της διοργάνωσης.

Στην συνολική κατάταξη των ημιτελικών πήρε την τέταρτη θέση, αφού τον προσπέρασαν τρεις αθλητές από τη δεύτερη -αρκετά γρήγορη- σειρά. Την πρώτη θέση των ημιτελικών κατέκτησε ο Σέρβος Γιαν Βόλκο με 6.61, τη δεύτερη ο Ολλανδός φαν Γκουλ με 6.62 (ατομικό ρεκόρ) και την τρίτη ο Βρετανός Ότζι Εντομπούρουν με 6.63 (φετινό ρεκόρ).

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει και τις τρεις φορές τα 5.45 (!) στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και έμεινε εκτός συνέχειας του αγώνα, αποτυγχάνοντας να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση, όντας εκ των φαβορί.

Τέταρτος ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής προσπάθησε όσο μπορούσε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, όμως δεν τα κατάφερε και πήρε την τέταρτη θέση. Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν Εφήβων ξεπέρασε με την πρώτη το 5.65, αλλά δεν τα κατάφερε στα 5.75 και στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε στο συγκεκριμένο ύψος, το οποίο είχε ξεπεράσει μέσα στο 2019 και είχε σημειώσει την κορυφαία του φετινή επίδοση. Ο Καραλής είχε ξεπεράσει με την πρώτη τα 5.55. Ο Κώστας Φιλιππίδης τελικά πήρε την ένατη και τελευταία θέση της κατάταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ