aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣτιβικό «διαζύγιο»: Μπήκαν στην ελίτ και «χώρισαν»!

Στιβικό «διαζύγιο»: Μπήκαν στην ελίτ και «χώρισαν»!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ  

Εν μέσω σωρείας ποδοσφαιρικών «διαζυγίων», προέκυψε κι ένα στιβικό «διαζύγιο» που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση. Μίλαν Τραΐκοβιτς και Αντώνης Γιαννουλάκης δεν θα πορευθούν μαζί στη συνέχεια. Ολοκληρώθηκε μια συνεργασία αθλητή – προπονητή που περισσότερο έμοιαζε με παραμύθι και χάρισε στην Κύπρο εξαιρετικές επιτυχίες. Διακρίσεις που ενδεχομένως να μην περίμεναν ούτε οι ίδιοι στο ξεκίνημά της. Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους πρωταθλητές μας. Όχι μόνο στο στίβο, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Κι ο Αντώνης Γιαννουλάκης, βέβαια, έχει γράψει ιστορία, ως προπονητής αθλητών και αθλητριών ψηλού επιπέδου, όπως είναι η Ελένη Αρτυματά, η Άντρη Σιάλου, η Ραμόνα Παπαϊωάννου κι ένα σωρό άλλοι.

Το σίγουρο είναι ότι στη μετά κορωνοϊό εποχή, «σπάει» μια σχέση που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελούσε ισχυρό παράδειγμα για κάθε προπονητή, αλλά και για κάθε αθλητή. Τόσο δυνατή ήταν που τη «ζήλεψε» ο καλύτερος σήμερα εμποδιστής στον κόσμο (Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη), ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Ορλάντο Ορτέγα, που εντάχθηκε (και θα συνεχίσει) στο τιμ Γιαννουλάκη. Σήμερα, τόσο ο Αντώνης Γιαννουλάκης, όσο και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, δεν θέλουν να σχολιάσουν τον χωρισμό τους και να δημοσιοποιήσουν τα αίτιά του. Το «Goal», επικοινώνησε μαζί τους, «φώναζαν» από μίλια μακριά ότι δεν ήταν στα… καλύτερά τους, αλλά μέχρι εκεί. «Μια άλλη φορά…». Για τον Μίλαν έκλεισε ένας κύκλος κι ανοίγεται ένας άλλος, πιθανότητα με έδρα, χώρα του εξωτερικού. Όπως μας είπε, ακόμη δεν έχει κατασταλάξει, αν και πρέπει να το κάνει σύντομα, αφού έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πρόκληση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Απ’ την άλλη, ο Γιαννουλάκης δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από μια τέτοια εξέλιξη, αλλά είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση για το κλείσιμο του κύκλου με έναν αθλητή που μαζί ανέβηκαν την ανηφόρα της καταξίωσης, φτάνοντας μέχρι την ελίτ.

Τραΐκοβιτς και Γιαννουλάκης, συνεργάστηκαν το 2015. Τότε, ο Σερβοκύπριος εμποδιστής σε ηλικία 23 χρονών ήταν ένας καλός αθλητής με καλύτερη επίδοση 13.65 και διακρίσεις κυρίως εντός των τειχών. Σε διάστημα ενός χρόνου, προφανώς μετά από σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία, το ταλέντο του Μίλαν ξεδιπλώθηκε και οι πρώτες επιτυχίες ήταν σημαδιακές για τον κυπριακό αθλητισμό. Τον Ιούλιο του 2016 στο βροχερό Άμστερνταμ θα προκριθεί στον τελικό των 110μ. με εμπόδια και θα καταλάβει τελικά την 5η θέση. Ένα μήνα αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα τρελάνει κόσμο με την πρόκρισή του στον τελικό του αγωνίσματος (τερμάτισε στην 7η θέση), κι ήταν φανερό ότι έβλεπε μόνο μπροστά… Οι ειδικοί έλεγαν και ξανάλεγαν ότι ο Μίλαν Τραϊκοβιτς αναγεννήθηκε με τη βοήθεια του Αντώνη Γιαννουλάκη και το χρονόμετρο κατέγραφε «τρελές» επιδόσεις και διαδοχικά παγκύπρια ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι βελτιώθηκε κατά 40 εκατοστά του δευτερολέπτου (από 13.65 στα 13.25) που τον οδήγησε στα μεγάλα σαλόνια του στίβου και στα μίτινγκ των… διαμαντιών.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στην ανηφόρα. Ανάμεσα στους κορυφαίους εμποδιστές, ο Μίλαν θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2019, θα μπει στον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα 2019 και θα χάσει το μετάλλιο στο… τσακ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία. Αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι ο πρωταθλητής μας, υπό τις οδηγίες του προπονητή του άνοιξε τα φτερά του κι άγγιξε στόχους και μετάλλια που λίγα χρόνια προηγουμένως έμοιαζαν άπιαστα. Είναι ένας φτασμένος αθλητής, έτοιμος για νέες διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν είναι τα εμπόδια που θα βρει μπροστά του, χωρίς πλέον την προπόνηση και τη φροντίδα του Αντώνη Γιαννουλάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ