aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣ«Σκασμένοι», αλλά και αποφασισμένοι

«Σκασμένοι», αλλά και αποφασισμένοι

Μεγάλη στεναχώρια τράβηξαν και τραβούν τα μέλη (αθλητές, προπονητές, συνοδοί) της Εθνικής μας ομάδας στίβου για την απροσδόκητη αρνητική τροπή και κατάληξη που είχε η «μάχη» του Βάραζντιν. Ο υποβιβασμός της ομάδας μας από τη Β’ Κατηγορία στην αμέσως πιο κάτω (Γ’ Κατηγορία), με τον τρόπο που συνέβη, ελέω αστάθμητων περιστατικών, προκαλεί λύπη, γιατί-χωρίς υπερβολή-όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες μας έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους για να αποφευχθεί η πτώση.

Σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες οι αθλητές-τριες μας, κερδίζοντας τους αναμενόμενους βαθμούς, ενώ σε πολλά πήγαν και καλύτερα απ’ όσο έδειχναν τα προγνωστικά. Μάλιστα, πέρα από τους καταξιωμένους, είδαμε τους μικρούς και τις μικρές σε ηλικία να παλεύουν άφοβα.

Χαρακτηριστικό της αφοσίωσης στο καθήκον τους, είναι ότι, αρκετοί αθλητές-τριες σημείωσαν ατομικά ή φετινά ρεκόρ στο Βάραζντιν: Μερόπη Παναγιώτου (3.000μ. και φετινό στα 5.000μ.), Πιττάλης (3.000μ. στιπλ), Κονιαράκης (σφαιροβολία), Πουρσανίδης (σφυροβολία), Νίκανδρος (επί κοντώ), η ομάδα 4Χ100μ. γυναικών (Φωτοπούλου Ολ., Παπαϊωάννου, Φωτοπούλου Φίλ., Αρτυματά) και ο Τράικοβιτς που έτρεξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στα 100 μέτρα.

Όμως, υπήρξε το διπλό αρνητικό απρόοπτο, με τον τραυματισμό της Παπαϊωάννου και την άτυχη στιγμή της Αθανασοπούλου, που επέσυραν μείον 15 βαθμούς περίπου από τον «προϋπολογισμό» μας. Τόση ήταν, τελικώς, η διαφορά από τη «σωτήρια» έβδομη θέση που κυνηγούσαμε και την κέρδισε η Αυστρία.

Οι αθλητές μας, πάντως, όπως και οι προπονητές και οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για την ανάκαμψη στην επόμενη φορά (θα διεξαχθεί το 2021) και την κατάκτηση της ανόδου στη Β’ Κατηγορία. Αρκεί να υπάρχει καλύτερη μεταχείριση από την τύχη και να μην υπάρξουν σοβαρές απουσίες. Διότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι ιδιάζουσα διοργάνωση λόγω της υποχρεωτικής βαθμοθηρίας και συχνά στοιχίζουν ακριβά οι απουσίες. Φέτος, είχαμε π.χ. το κενό του Χαντίρι στις δύο κούρσες αντοχής, απούσες τις εμποδίστριες (Ναταλία Χριστοφή ή Δάφνη Γεωργίου) και τον Χρήστο Δημητρίου στην ημιαντοχή.

Για να οριστικοποιηθεί η τελική βαθμολογία και κατάταξη, πάντως, υπήρξε μεγάλη κόντρα και το αποτέλεσμα δόθηκε επισήμως αργά το βράδυ. Αρχικώς δόθηκε 7ο το Ισραήλ και 8η η Αυστρία, που ακυρώθηκε στα 4Χ400 μέτρα ανδρών (λόγω εσφαλμένης αλλαγής). Εν συνεχεία, υπέβαλαν ένσταση οι Αυστριακοί (λόγω πτώσης της σκυτάλης από Ισραηλινό δρομέα), η οποία εξετάστηκε αργά το βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν και οι δύο ομάδες στη μεγάλη σκυταλοδρομία και, το σημαντικότερο, διαφοροποιήθηκε η τελική βαθμολογία, με την Αυστρία να σώζεται ως 7η (275 β.) και το Ισραήλ να πέφτει ως 8ο (272,5 β.). Η Κύπρος κέρδισε ακόμα έναν βαθμό (κατετάγη 6η αντί 7η στα 4Χ400μ.), αλλά παρέμεινε στην 9η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ