aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣημαντικό Εκλογικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Σημαντικό Εκλογικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Σε νέα εποχή αναμένεται να μπει από το μεσημέρι του Σαββάτου (22/4/23) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, καθώς θα την καθοδηγήσουν για την επόμενη τετραετία τα 17 νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι 51 Ομοσπονδίες – μέλη (πλην Ρωσίας και Λευκορωσίας) θα εκπροσωπηθούν στο 28ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, έχοντας δικαίωμα ψήφου για την εκλογική διαδικασία η οποία θα γίνει το πρωί του Σαββάτου. Η ΚΟΕΑΣ θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο από τον πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη και τον γενικό διευθυντή Αντώνη Γεωργαλλίδη.

Τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (Βουλγαρία) και ο Λίμπορ Βάρχανικ (Τσεχία). Για τη θέση των τριών αντιπροέδρων έχουν θέσει υποψηφιότητα οι ακόλουθοι πέντε: Τσέρι Αλεξάντερ (Μεγάλη Βρετανία), Ζιαν Γκρασιά (Γαλλία), Κάριν Γκρούτε Μόβιν (Σουηδία), Μάρτον Γκιουλάι (Ουγγαρία), Άντι Πιχλακόσκι (Φινλανδία). Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στη θέση του προέδρου και των τριών αντιπροέδρων (τέσσερις συνολικά) θα πρέπει να εκπροσωπούνται τουλάχιστον δύο μέλη από κάθε φύλο. Γι’ αυτό οι κυρίες Αλεξάντερ και Γκρούτε Μόβιν θα έχουν σίγουρη θέση στο Συμβούλιο και θα γίνει «μάχη» μεταξύ των κυρίων Γκρασιά, Γκιουλάι και Πιχλακόσκι για την τελευταία θέση του αντιπροέδρου.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν θέσει υποψηφιότητα 25 (απέσυρε ο Μαλτέζος Γκρεχ) για τις 13 θέσεις, στις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εκπρόσωποι από κάθε φύλο. Οι υποψηφιότητες είναι οι ακόλουθες (όπου γ: γυναίκα, όπου α: άνδρας): Αμί Μπαράν (Ισραήλ, α), Γκρέγκορ Μπεντσίνα (Σλοβενία, α), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία, α), Φρανκ Καρέρας (Γιβραλτάρ, α), Ραούλ Τσαπάδο Σεράνο (Ισπανία, α), Φατίχ Τσιντιμάρ (Τουρκία, α), Τζον Κρόνιν (Ιρλανδία, α), Παναγιώτης Δημάκος (Ελλάδα, α), Κονσταντίνα Ντίτα (Ρουμανία, γ), Άννε Φάρσεθ (Νορβηγία, γ), Λούις Φιγκεϊρέδο (Πορτογαλία, α), Ζιαν Γκρασιά (Γαλλία, α), Κάριν Γκρούτε Μόβιν (Σουηδία, γ), Μάρτον Ίστβαν Γκιουλάι (Ουγγαρία, α), Τία Ελεμπό (Βέλγιο, γ), Γιούργκεν Κέσινγκ (Γερμανία, α), Άννα Κίρνοβα (Σλοβακία, γ), Στέφανο Μέι (Ιταλία, α), Γκβάντσα Μικελάντζε (Γεωργία, γ), Χένρικ Ολζέβσκι (Πολωνία, α), Άντι Πιχλακόσκι (Φινλανδία, α), Γεβγέν Πρόνιν (Ουκρανία, α), Σόνια Σπεντελχόφερ (Αυστρία, γ), Έριχ Τεϊγκαμάγκι (Εσθονία, α), Αλεξάνδρα Βοϊνέσκα – Ζίκοβα (Βόρεια Μακεδονία, γ).

Το Συνέδριο θα αρχίσει από την Παρασκευή (21/4) το πρωί, με την τελευταία συνεδρίαση του νυν Διοικητικού Συμβουλίου. Το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση όλων των υποψηφίων, μπροστά στους συνέδρους, με τον καθένα να έχει την ευκαιρία του να μιλήσει στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Με το τέλος της παρουσίασης θα γίνει η τελευταία πρόβα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ η ημέρα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ολόκληρο το πρωινό του Σαββάτου (22/4) θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές, σε όσα στάδια κι αν χρειαστούν, για την τελική ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στις 14:30 (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, η οποία δεν θα μεταδοθεί απευθείας. Παρόν στη συνέντευξη Τύπου θα είναι και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου. Το πρωί της Κυριακής (23/4) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν και επιμέρους θέματα, που αφορούν και την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

* Με την ευκαιρία της παρουσίας όλων των Ομοσπονδιών – μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι, η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε το απόγευμα του Σαββάτου (22/4) να πραγματοποιήσει τις δικές της εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα την προεδρία μοιράζονταν ο Τούρκος Φατίχ Τσιντιμάρ και ο Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

* Στη φωτογραφία το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ