aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΠαρέλλης: «Χωρίς άγχος για το καλύτερο»

Παρέλλης: «Χωρίς άγχος για το καλύτερο»

Ο Απόστολος Παρέλλης, καταξιωμένος διεθνώς στο αγώνισμα του (δισκοβολία), θα λάβει μέρος φέτος για τέταρτη (διαδοχική, μάλιστα) φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, που θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ (27/9-6/10). Ο πρωταθλητής και ρέκορντμαν μας, μπαρουτοκαπνισμένος σε μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, δηλώνει έτοιμος και ήρεμος για την πρόκληση.

«Ο βασικός στόχος μου στην Ντόχα είναι ο τελικός. Δεν αισθάνομαι πίεση, άλλωστε είναι το τέταρτο Παγκόσμιο μου το φετινό. Πάω για να διαγωνιστώ με τους κορυφαίους του Κόσμου και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Όχι, δεν έχω άγχος, όπως έχουν προφανώς άλλοι αθλητές, που πάνε στη διοργάνωση και «πρέπει» να κερδίσουν μετάλλιο», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Οι δύσκολες συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) και η ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν που τραβάει μακριά, αφού οι αγώνες θα διεξαχθούν φθινόπωρο. Όπως λέει ο Παρέλλης: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολοι οι αγώνες φέτος, με τις καιρικές συνθήκες και την επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου. Θα είναι πολύ δύσκολος ο προκριματικός και όλα μπορούν να συμβούν. Ίσως δούμε φαβορί να αποτυγχάνουν ακόμα και για να προκριθούν. Θα είναι ρευστός ο αγώνας, με εκπλήξεις».

Ο Απόστολος πιστεύει ότι θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό με βολές γύρω στα 63,50-64,00 μέτρα, επιδόσεις που μπορεί, ασφαλώς, να πιάσει. «Λόγω της μεγάλης σεζόν είχα σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις μου, αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Έχω καλά σημάδια, φάνηκαν και από τις βολές μου στο Μπρούνο Τζάουλι στο Βάραζντιν (Ευρωπαϊκό Πρωτ. Ομάδων). Πιστεύω ότι, μπορώ να πετύχω την απαιτούμενη επίδοση για να μπω στον τελικό».

Ο τελικός πάντα είναι ένας αγώνας διαφορετικός και όπως δηλώνει ο Απόστολος Παρέλλης: «Δεν σκέφτομαι, ούτε πιέζομαι μέσα μου για το τι θα κάνω αν περάσω στον τελικό. Δεν είμαι φαβορί, είμαι αουτσάιντερ και θέλω να ευχαριστηθώ τους αγώνες και να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ