aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΟλίβια Φωτοπούλου: «Αξέχαστη εμπειρία οι δύο κούρσες στο Μόναχο»

Ολίβια Φωτοπούλου: «Αξέχαστη εμπειρία οι δύο κούρσες στο Μόναχο»

Την παρουσία της στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης, 18 Αυγούστου 2022, η Ολίβια Φωτοπούλου. Σε μία παράξενη ημέρα, στην οποία έτρεξε το μεσημέρι κάτω από τον καυτό ήλιο του Μονάχου στον πρώτο γύρο, και το βράδυ κάτω από βροχή και πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία, στο ίδιο γήπεδο στα ημιτελικά, η πρωταθλήτριά μας φεύγει απόλυτα ικανοποιημένη για την επίδοσή της 23.33 και τη 12η θέση που κατέλαβε στα 200μ. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έτρεξε στην πρώτη ημιτελική σειρά, όπου τερμάτισε 4η με 23.33 (άνεμος -0,3 μ/δ) και είχε τη χαρά να ζήσει και την αγωνία του καθίσματος στην καρέκλα των δύο επιλαχουσών θέσεων για τον τελικό. Δυστυχώς, από τη δεύτερη ημιτελική σειρά αναγκάστηκε να την παραχωρήσει, όμως δεν παύει από το να είναι ακόμα μία σημαντική εμπειρία. Με την ολοκλήρωση και των τριών σειρών, η Ολίβια Φωτοπούλου κατέλαβε τη 12η θέση, που είναι αρκετά καλή σε δρομικό αγώνισμα.

«Ήταν μια πετυχημένη χρονιά για μένα φέτος. Ήταν μια χρονιά στην οποία έκανα πάρα πολλούς αγώνες, αφού μόνο στους Κοινοπολιτειακούς δεν πήγα. Είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτά που πέτυχα φέτος, πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα τρία ατομικά ρεκόρ, στα 100μ. και 200μ. ανοικτού και παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ. κλειστού. Μένει αξέχαστη για μένα φέτος η κούρσα στους Μεσογειακούς, που έκανα 22.99 και κατέβηκα για πρώτη φορά τα 23 δευτερόλεπτα. Ήταν μια περίοδος τότε που έκανα 10 κούρσες σε οκτώ ημέρες, και ήταν πολύ σημαντικό για μένα που έδειξα σταθερότητα. Συμμετείχα φέτος σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, στον κλειστό και στον ανοικτό, και κέρδισα τη συμμετοχή μου και στο Ευρωπαϊκό. Σε μια γεμάτη χρονιά είμαι πολύ ικανοποιημένη για τις επιδόσεις μου», μας είπε αρχικά στη μικτή ζώνη η Ολίβια Φωτοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, μάς ανέφερε: «Στο πρώτο μου διακοσιάρι ήμουν πολύ αγχωμένη, αφού ήταν η πρώτη μου συμμετοχή, όμως στο δεύτερο ήμουν πιο ήρεμη. Ναι μεν υπήρχε η βροχή, το κρύο και η καθυστέρηση στην έναρξη, που αφορούσε βέβαια όλες τις κοπέλες, όμως έτρεχα από τον 7ο διάδρομο που ήταν καλύτερος για μένα με την ανοικτή στροφή, παρά από κάποιον εσωτερικό, και είμαι ικανοποιημένη για τον χρόνο μου». Η Ολίβια Φωτοπούλου είχε την ευκαιρία, αφού έτρεχε στην πρώτη σειρά να καθίσει στις θέσεις των δύο επιλαχουσών για πρόκριση στον τελικό, άσχετα αν στη συνέχεια δεν μπόρεσε να την κρατήσει. «Ήταν μία πολύ ωραία και πρωτόγνωρη εμπειρία σε μια μεγάλη διοργάνωση, να κάθομαι στην καρέκλα της αγωνίας. Ήταν μία εμπειρία την οποία θα θυμάμαι για πάντα, και μου δίνει το κίνητρο να τρέχω καλύτερα σε κάθε αγώνα. Έχω παραπάνω θέληση για να πετύχω και ανυπομονώ να έρθει η επόμενη χρονιά», σχολίασε.

Τις επόμενες ημέρες η Ολίβια Φωτοπούλου θα ξεκουραστεί και θα αφοσιωθεί στις σπουδές της στην εμβρυολογία, αφού έπονται σημαντικότατες τελικές εξετάσεις. Στη συνέχεια θα μπει ξανά στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Κώστα Βογιατζάκη, με τον οποίο θα κάνει την πρώτη προετοιμασία μαζί του, αφού πλέον θα έχει μόνιμη διαμονή την Αθήνα. «Έχουμε πει με τον προπονητή μου ότι στη νέα χρονιά θα κάνω και κλειστό και ανοικτό, στοχεύοντας τη συμμετοχή μου στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης και ελπίζω να κερδίσω και την πρόκρισή μου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Αυτό που θέλω να βελτιώσω είναι οι εκκινήσεις μου και θα δουλέψω αρκετά σε αυτό, γιατί τα υπόλοιπα τα έχω», κατέληξε στη συνομιλία μας η Ολίβια Φωτοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ