aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΟικονομικά και γηπεδικά θέματα απασχόλησαν το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ

Οικονομικά και γηπεδικά θέματα απασχόλησαν το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ συνήλθε την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στην τακτική του συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας εξέτασε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κυπριακό στίβο. Αρχικά, επικύρωσε στην ολότητά τους τις εισηγήσεις της Τεχνικής Επιτροπής, ενώ συζήτησε σε έκταση την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, όπως αυτή παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Αυγούστου και αποφάσισε να ζητηθεί εκ νέου συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, για εξεύρεση τρόπων κάλυψης των ελλειμμάτων που παρουσιάζει και διεκδίκηση τουλάχιστον του ίδιου ποσού επιχορήγησης της προηγούμενης χρονιάς. Το θέμα κρίνεται πολύ σοβαρό και είναι σε προτεραιότητα για την Ομοσπονδία, γιατί είναι ταυτισμένο με την άνοδο του αθλήματος και της διατήρησης των αθλητών και αθλητριών στην αγωνιστική δράση, ενόψει κυρίως και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στο οποίο θα κληθεί η Κύπρος να συμμετάσχει τον ερχόμενο Ιούνιο στην Πολωνία και να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Β΄ Κατηγορία.

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι η ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ Λευκωσίας, του «Στέλιος Κυριακίδης» Πάφου και του ΓΣΖ Λάρνακας, για τα οποία υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για υλοποίησή τους την περίοδο 2022 – 2023. Για τον σκοπό αυτό θα ζητηθεί από τον ΚΟΑ η άμεση ενημέρωση και επίσπευση των διαδικασιών και αν τούτο δεν γίνει κατορθωτό, θα ασκηθούν πιέσεις στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ επικύρωσε τον προπονητικό σχεδιασμό που θα εφαρμόσει το 2022, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ