aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΝέα «ήθη» από την ΕΑΑ

Νέα «ήθη» από την ΕΑΑ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να εισάγει νέα «ήθη και έθιμα» στον κλασικό αθλητισμό και ως πεδίο πρώτης δοκιμής επέλεξε τους Β’ «Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες», που θα διεξαχθούν στο Μινσκ (23-28 Ιουνίου 2019).

Υπό τον τίτλο D.N.A. (Dynamic New Athletics), όπως ονόμασαν οι θιασώτες του το σκεπτικό της ΕΑΑ (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού), θα πλασαριστούν στους αγώνες του Μινσκ αγωνίσματα όπως το σκανδιναβικό «Κυνήγι». Πρόκειται για αντιγραφή του «Βόρειου Σύνθετου», αγωνίσματος που πρωτοπλασαρίστηκε στη Σουηδία, από τον Γκούντερσεν, κατά τη δεκαετία του 1980 και περιλαμβάνεται έκτοτε στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων!

Το «Κυνήγι» είναι επί της ουσίας μια σκυταλοδρομία καταδίωξης, οι ομάδες εκκινούν στην κούρσα ανισόχρονα και υπάρχουν στην αφετηρία θύρες ετερόχρονης (ανισόχρονης) εκκίνησης για κάθε αθλητή. Το «Κυνήγι», θα είναι το ένατο και τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος. Η ομάδα που προηγείται στη βαθμολογία θα ξεκινάει πρώτη στη σκυταλοδρομία, η δεύτερη θα ακολουθεί με καθυστέρηση 0,3 δευτερολέπτων για κάθε βαθμό που είναι πίσω κ.ο.κ. Στο φινάλε, όποια ομάδα τερματίσει πρώτη το «Κυνήγι», ανεξαρτήτως ποια θέση κατείχε πριν αρχίσει το αγώνισμα, θα αναδεικνύεται νικήτρια των αγώνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ