aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΜε τέσσερις συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Με τέσσερις συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Έληξε την Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2023, η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, το σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου. Η ΚΟΕΑΣ δήλωσε στη διοργάνωση τους Απόστολο Παρέλλη (δισκοβολία), Αλέξανδρο Πουρσανίδη (σφυροβολία), Ιωσήφ Κεσίδη (σφυροβολία Κ23) και Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία Κ23). Η συγκεκριμένη διοργάνωση διεξάγεται κάθε χρόνο αρχές Μαρτίου από το 2001, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να θέλει να δώσει την ευκαιρία στους ρίπτες, που δεν μπορούν να κάνουν κλειστό στίβο, να μπουν και αυτοί νωρίς στη χρονιά σε αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο Απόστολος Παρέλλης θα κάνει την πρεμιέρα του για τη φετινή χρονιά, στοχεύοντας στην καλή αρχή, αφού ο μεγάλος στόχος έρχεται στη ζέστη του καλοκαιριού, που είναι η πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Μετά την επίπονη προετοιμασία στη Νότια Αφρική, ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο θα δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτήν την περίοδο και θα μελετήσει με τον προπονητή του Κώστα Σταθελάκο την τεχνική του, θέλοντας αγώνα με αγώνα στην πορεία να βελτιώνει τις βολές του και να προσθέτει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, για να μπορέσει να βρεθεί στους κορυφαίους του κόσμου.

Την ιδανική αρχή σε διεθνές επίπεδο θέλει να κάνει και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, επιζητώντας να ξεκινήσει από εκεί που έμεινε πέρσι με βολές κοντά στα 74 μέτρα. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, ο αθλητής του Κώστα Σταθελάκου έριξε στα 69,67μ. και από αγώνα σε αγώνα θα λύνεται και το σώμα για να έρχονται ακόμα μεγαλύτερες βολές. Στόχος και για τον Πουρσανίδη είναι να καταγράφει μεγάλες επιδόσεις στη σφυροβολία, ούτως ώστε να προσθέτει σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Για πρώτη φορά, στη σύντομη έως τώρα πορεία τους στον στίβο, θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων οι 17χρονοι μας Ιωσήφ Κεσίδης και Βαλεντίνα Σάββα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης Κ18 το 2022, με την ελαφρύτερη σφύρα, ήταν οι κορυφαίοι στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών και γι’ αυτό εξασφαλίζουν την πρώτη επιβράβευσή τους. Στη Λεϊρία και τα δύο παιδιά θα λάβουν μέρος στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, ρίχνοντας με την πιο βαριά σφύρα, στοχεύοντας στη βελτίωση του δικού τους παγκύπριου ρεκόρ κάτω των 20 ετών, το οποίο για τον Κεσίδη είναι 68,55μ. και για τη Σάββα 62,70μ. Και τα δύο παιδιά, τα οποία προπονούνται με τον Πανίκο Χαραλάμπους (Κεσίδης) και τον Γιώργο Αρέστη (Σάββα), έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, αφού ξεπέρασαν τα όρια από την εντυπωσιακή περσινή παρουσία τους.

* Να σημειώσουμε ότι αναλόγως των επιδόσεων των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνισμα, θα γίνει και ο διαχωρισμός σε δύο γκρουπ, με τους καλύτερους να είναι στο πρώτο και τους υπόλοιπους στο δεύτερο. Γι’ αυτό θα γίνει γνωστό σε ποιο θα συμμετάσχουν οι Παρέλλης και Πουρσανίδης το επόμενο διάστημα. Στην κατηγορία κάτω των 23 ετών θα γίνει μόνο ένα γκρουπ.

* Να θυμίσουμε ότι, το μοναδικό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων Ρίψεων για την Κύπρο, το κατέκτησε το 2021 ο Γιώργος Κονιαράκης στη δισκοβολία ανδρών κάτω των 23 ετών, που ήταν ασημένιο με 59,31μ., σημειώνοντας και νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

09:40 Σφυροβολία Ανδρών γκρουπ Β

12:10 Σφυροβολία Ανδρών γκρουπ Α

(Αλέξανδρος Πουρσανίδης)

14:40 Δισκοβολία Ανδρών γκρουπ Α

17:10 Δισκοβολία Ανδρών γκρουπ Β

(Απόστολος Παρέλλης)

19:30 Σφυροβολία Ανδρών Κ23

(Ιωσήφ Κεσίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

16:20 Σφυροβολία Γυναικών Κ23

(Βαλεντίνα Σάββα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ