aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΜε μπροστάρη τον κόσμο για την άνοδο της Εθνικής Στίβου

Με μπροστάρη τον κόσμο για την άνοδο της Εθνικής Στίβου

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας στον στίβο, έχει ήδη αρχίσει. Στις 19 και 20 Ιουνίου 2021, το «Τσίρειο» στάδιο Λεμεσού θα φιλοξενήσει 16 εθνικές ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις της ανόδου στη Β΄ Κατηγορία. Στην προσπάθειά τους τα δικά μας παιδιά θέλουν να έχουν την υποστήριξη του κόσμου, ο οποίος θα τους σπρώξει στις καλύτερες επιδόσεις και θέσεις, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος. Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά μηνύματα, που έστειλαν οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου του Δημαρχείου Λεμεσού και της ΚΟΕΑΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συγκυρία για την πόλη της Λεμεσού, να φιλοξενεί αυτήν την κορυφαία διοργάνωση στίβου, τη χρονιά στην οποία είναι η «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού». Ο κ. Γεωργαλλίδης ευχαρίστησε τον ΓΣΟ και τον πρόεδρό του Άκη Λάμπρου, για τη φιλοξενία της διοργάνωσης και έκανε ειδική αναφορά στο γραφείο αθλητισμού της Λεμεσού, και στους Λοΐζο Μαυρουδή, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννο Ζησιμίδη, καθώς και τον εκπρόσωπο του ΤΕΠΑΚ Εύρο Δημοσθένους, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στο αθλητικό κομμάτι του Δήμου. «Η ΚΟΕΑΣ, θέλοντας να εκφράσει τις αμέριστες ευχαριστίες της στο Δήμαρχο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παραθέτει από κοινού, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην παρουσία και του πρωταθλητή μας Μίλαν Τράικοβιτς», είπε ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, δίνοντας τον λόγο στο Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

«Χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας πέραν των 500 αθλητών από 18 χώρες και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης μας και τη ζεστή φιλοξενία της πατρίδας μας. Η Λεμεσός με τη φιλοξενία αυτή επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον χαρακτηρισμό της πόλης – αθλητομάνας. Ο αθλητισμός είναι η φωλιά της δημιουργίας για κάθε νέα γενιά κι εμείς είμαστε περήφανοι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι στις 4 Ιουλίου, ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει στην αποβάθρα την τελετή έναρξης μίας σειράς εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Λεμεσού ως «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2021».

Ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος ως Λεμεσιανός δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, για τη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει ο Οργανισμός για τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης διοργάνωσης στη Λεμεσό. «Διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα, που είναι ιερό, και πρέπει να το χειριστούμε με σοβαρότητα και νουσιμάδα. Δεν θα μπορούσαμε να μην βοηθούσαμε την ΚΟΕΑΣ να κερδίσει αυτή τη διοργάνωση. Τρέξαμε αμέσως για να ετοιμαστεί το ταρτάν του Τσιρείου, όταν προέκυψε πρόβλημα με τον ΓΣΠ. Έχουμε εξαίρετους αθλητές, που θα το δείξουν στη διοργάνωση και καλώ τον κόσμο και ιδιαίτερα τους Λεμεσιανούς, να έρθουν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά για την άνοδο», ήταν κάποια από τα λόγια του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημάκο, είπε: «Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτήν τη μεγάλη χαρά, να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση στην Κύπρο. Να είστε βέβαιοι, ότι θα σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, αφού αναφέρθηκε στις ιδιάζουσες συνθήκες που ζει η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό, που προκαλεί περιορισμούς και ειδική διαχείριση της κατάστασης, υπενθύμισε ότι στο γήπεδο δικαιούνται να προσέλθουν άτομα με το safe pass (εμβολιασμός, rapid test, νόσηση), στο 15% χωρητικότητας του Τσιρείου. Μιλώντας για τη διοργάνωση, ο κ. Μάρκαρης επισήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν οι αθλητές και αθλήτριές μας για την άνοδο, σε μια περίοδο που για όλους τους αθλητές οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος. «Η Κύπρος θα φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου, 20 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση που έγινε το 2001 στη Λευκωσία», είπε.

«Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για την εμπιστοσύνη που μας επέδειξε, επιλέγοντας την Κύπρο γι’ αυτήν τη σημαντική διοργάνωση. Ευχαριστούμε, επίσης, την Κυβέρνηση, τον ΚΟΑ, τον Δήμο Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, για τη στήριξή που προσέφεραν στην ΚΟΕΑΣ, ενόψει της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης για τη χώρα μας. Πολλές ευχαριστίες, επίσης, στους χορηγούς των αγώνων, Χαραλαμπίδης Κρίστης, C & A Papaellinas (Mollers), Royal Crown Insurance και Compass Developers και βεβαίως την ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικό χορηγό της εθνικής ομάδας στίβου», πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, καλώντας τον κόσμο να έρθει στο Τσίρειο και να στηρίξει τους αθλητές μας για την άνοδο, αλλά και να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγώνες.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την προσπάθεια που καταβάλλει η ΚΟΕΑΣ και γενικά ο κυπριακός αθλητισμός, αλλά και για την εμπλοκή ακόμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την επιτυχία της διοργάνωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Παναγιώτης Δημάκος. «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν ομόφωνη, για την ανάθεση στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Λίγκας. Άλλωστε και η Κύπρος είναι στην ουσία Ελλάδα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας τη διοργάνωση. Ευχόμαστε στην Κύπρο καλή επιτυχία και να πανηγυρίσει την άνοδό της στη Β΄ Λίγκα», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημάκος, ο οποίος επισήμανε το κέρδος από αυτή τη διοργάνωση, που είναι οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις που θα μείνουν στην ΚΟΕΑΣ. «Η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την ΚΟΕΑΣ είναι καταπληκτική, με τον κ. Μάρκαρη και τον κ. Γεωργαλλίδη. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε αγώνες αντάξιους του επιπέδου των αθλητών που θα έρθουν εδώ. Για κάποιους η διοργάνωση αυτή είναι ίσως ο αγώνας της ζωής τους, αφού δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παρόμοιας δυναμικής αγώνες στο εξωτερικό», κατέληξε.

Εκ μέρους της χορηγού εταιρείας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, Χαραλαμπίδης Κρίστης, ο διευθύνων σύμβουλος, Μάριος Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την εταιρεία να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της ΚΟΕΑΣ για επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. «Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει ολόψυχα τη διοργάνωση και είναι περήφανη για τη συμμετοχή της. Η φιλοσοφία μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική μας αποστολή, δένουν απόλυτα με τις αρχές τις ευγενούς άμιλλας, που διέπουν τον αθλητισμό», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς…

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο πρωταθλητής μας στα ψηλά εμπόδια Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που η Κύπρος φιλοξενεί αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και ιδιαίτερα στη Λεμεσό. «Οι Κύπριοι αθλητές τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει επίπεδο και είναι πολύ σημαντικό το ότι σε αυτό ακολουθούν η Ομοσπονδία και οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς και Οργανισμοί. Πιστεύω ότι μπορούμε να διοργανώσουμε ακόμα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, όπως το Βαλκανικό, τώρα που θα έχουμε και καλύτερες υποδομές στα γήπεδα. Είναι πολύ ωραίο που θα επιτραπεί η παρουσία του κόσμου. Καλώ τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν στο γήπεδο, να απολαύσουν τους αγώνες, να μας στηρίξουν στην προσπάθεια για την άνοδο. Στο μέλλον, εμείς θα είμαστε στην κερκίδα να τους στηρίζουμε και αυτοί στο γήπεδο», ήταν κάποια από τα λόγια του πρωταθλητή μας, ο οποίος, μιλώντας για την προετοιμασία του, ανέφερε ότι προέρχεται από τραυματισμό και βασικός του στόχος είναι να είναι πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς, κάνοντας και κάποιες κούρσες στο εξωτερικό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ