aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΚΟΕΑΣ: Ο αγωνιστικός προγραμματισμός της φετινής σεζόν

ΚΟΕΑΣ: Ο αγωνιστικός προγραμματισμός της φετινής σεζόν

Η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 Δημοσιογραφική Διάσκεψη όπου ανακοίνωσε τον Αγωνιστικό Προγραμματισμό που θα εφαρμόσει τη φετινή χρονιά, ύστερα από την 3μηνη αναβολή των διοργανώσεων λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ, σε συνεδρία τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ύστερα από την εξουσιοδότηση που της παραχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθορίστηκε ο αγωνιστικός προγραμματισμός που περιλαμβάνει Παγκύπρια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και τα οποία θα διεξαχθούν την περίοδο 21 Ιουλίου-7 Αυγούστου με την ακόλουθη σειρά:

  • 21 Ιουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Παγκύπριοι ΕΣΥΑΑ (ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού) Λευκωσία
  • 23-24 Ιουλίου Παγκύπριοι κάτω των 16 ετών Λευκωσία
  • 28-29 Ιουλίου PRESTIGE GROUP Παγκύπριοι κάτω των 20 ετών Λευκωσία
  • 3-4 Αυγούστου ΚΕΑΝ Παγκύπριοι κάτω των 18 ετών Λεμεσός
  • 6-7 Αυγούστου NIVEA MEN Παγκύπριοι Ανδρών – Γυναικών Λεμεσός

Με τις αποφάσεις της η ΚΟΕΑΣ δείχνει την ετοιμότητα και την πλήρη δραστηριότητα των έξι Γυμναστικών Συλλόγων – Μελών της για επιστροφή του συνόλου των αθλητών-τριών στους αγωνιστικούς χώρους, παρόλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από την Πανδημία του Κορωνοϊού. Λαμβάνοντας δε υπόψη τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τους Κανονισμούς του ΚΟΑ που αφορούν τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων, προχώρησε στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των εμπλεκομένων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ομοσπονδία λόγω της Πανδημίας που άλλαξε το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της φετινής χρονιάς.

Στη συνέχεια ανάφερε ότι η ΚΟΕΑΣ εξέτασε σε σειρά συνεδριών, διάφορα σενάρια επανέναρξης των δραστηριοτήτων και καταρτισμού νέου προγράμματος για τη διεξαγωγή αγώνων όλων των ηλικιών. Ειδική αναφορά έκανε για τις ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να αρχίσουν εκ νέου οι προπονήσεις και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη, έγινε στην ανάθεση στην ΚΟΕΑΣ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων/Γ’ Κατηγορία, που θα γίνει στη Λευκωσία στις 19-20 Ιουνίου 2021 και η οποία είναι μεγάλης σημασίας για τις Εθνικές Ομάδες Στίβου.

Η ανάληψη της διοργάνωσης έγινε κατορθωτή ύστερα και από την απόφαση του ΚΟΑ και του Υπουργείου Τουρισμού να την στηρίξουν, προς όφελος του αθλήματος και του Κυπριακού αθλητισμού γενικότερα. Η ΚΟΕΑΣ απεύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση των δύο Οργανισμών.

Στο Ευρωπαϊκό Ομάδων θα φιλοξενηθούν αθλητές – τριες και συνοδοί-προπονητές από δεκαέξι (16) χώρες που θα συναγωνιστούν για την κατάληψη των δύο (2) πρώτων θέσεων στη βαθμολογία που οδηγούν στη Β’ Κατηγορία της διοργάνωσης. Για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έχει στόχο να διεκδικήσει τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην άνοδο.

Τέλος εξέφρασε ευχαριστίες προς του χορηγούς της Ομοσπονδίας για την οικονομική στήριξη που παρέχουν στο άθλημα του στίβου.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν εκ μέρους των Χορηγών της Ομοσπονδίας, ο κ. Ισίδωρος Μακρίδης για την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ο κ. Ανδρέας Σταύρου για την Εταιρεία ΚΕΑΝ, ο κ. Γιώργος Γεωργίου για την Εταιρεία ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, οι κ.κ.Κατερίνα Κυλίλη και Ιωάννα Κκολού για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Ο κ. Ισίδωρος Μακρίδης εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου ανάφερε ότι ο Στίβος μονοπωλεί στον αθλητισμό και είναι υποχρέωση των ατόμων και των εταιρειών να τον στηρίζουν.

Ο κ. Ανδρέας Σταύρου εκ μέρους της ΚΕΑΝ τόνισε ότι η Εταιρεία τους από ανέκαθεν στηρίζει τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει γιατί θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη προσφορά στην κοινωνία της Κύπρου.

Η κα Κατερίνα Κυλίλη μιλώντας εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας ανάφερε ότι από ανέκαθεν η Τράπεζα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το στίβο και τον αθλητισμό της Κύπρου γενικότερα.

Ο κ. Γιώργος Γεωργίου εκ μέρους της Εταιρείας ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ τόνισε ότι η ΚΟΕΑΣ πρωτοπόρησε για ακόμη μια φορά με τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων και έδωσε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει της προσπάθειες της Ομοσπονδίας.

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ κα Δώρα Κυριάκου χαιρέτησε την απόφαση της ΚΟΕΑΣ να προχωρήσει στη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και δήλωσε ότι ο ΚΟΑ θα είναι άξιος συμπαραστάτης της.

Το παρόν τους στη διάσκεψη έδωσαν και οι πρωταθλητές Ανδρέας Χρίστου και Ανδρονίκη Λαδά, οι οποίοι δήλωσαν πως παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, μετά της άρση των μέτρων και την επιστροφή στις προπονήσεις, νοιώθουν ψυχολογικά ανεβασμένοι και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα ανέλθουν και αγωνιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ