aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΗ συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση των νέων χορηγών της ΚΟΕΑΣ (Prestige Group & KEAN)

Η συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση των νέων χορηγών της ΚΟΕΑΣ (Prestige Group & KEAN)

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε η ΚΟΕΑΣ σήμερα (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020), παρουσίασε τους χορηγούς των Εθνικών Ομάδων και των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020.

Η Prestige Group ανέλαβε τις Εθνικές Ομάδες Εφήβων – Νεανίδων, οι οποίες εντός του 2020 έχουν να συμμετάσχουν στην Πενταεθνή συνάντηση, που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 10 Μαΐου, μεταξύ Ισραήλ – Ρουμανίας – Ουκρανίας – Λευκορωσίας και Κύπρου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι της Κένυας τον προσεχή Ιούλιο.

Η ΚΕΑΝ ΛΤΔ. ανέλαβε τις Εθνικές Ομάδες Παίδων – Κορασίδων, οι οποίες μέσα το 2020 θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στο Ριέτι της Ιταλίας και στην αθλητική συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας. Οι διοργανώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούλιο.

Με τη στρατηγική συνεργασία που προχώρησε η ΚΟΕΑΣ για τη φετινή χρονιά, οι δύο Οργανισμοί αναλαμβάνουν και τα αντίστοιχα Παγκύπρια Πρωταθλήματα. Έτσι, το Prestige Παγκύπριο

Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου 2020 και το ΚΕΑΝ Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στη Λεμεσό στις 25-26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης, ανακοινώνοντας τις δύο στρατηγικές συμμαχίες, τόνισε τη σημασία που έχουν για το άθλημα του στίβου και για την επίτευξη των στόχων που έθεσε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μάρκαρης: «Εφαρμόζουμε νέο πρόγραμμα στρατηγικών συνεργασιών, που καθιστούν σημαντικές τις χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Θεωρούμε ότι, αυτή είναι η αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών προς όφελος αμοιβαίο. Την ίδια ώρα ευχαριστούμε και τους θεσμικούς χορηγούς μας, δηλαδή τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ και την Εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου. Καλωσορίζουμε τις δύο εταιρείες, Prestige και KEAN, στην οικογένεια του στίβου. Στόχος μας είναι να παραμείνουν κοντά στο άθλημα και η συνεργασία να συνεχίσει και να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια».

Εκ μέρους της Prestige Group η επικεφαλής λειτουργός του Ομίλου, κυρία Βαλεντίνα Πραστίτη, δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μας η συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ. Ως Prestige Group, έχουμε κοινό όραμα να βοηθήσουμε τους νέους, είναι το μέλλον μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζουμε τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε. Θέλουμε να στηρίζουμε διαρκώς τους νέους αθλητές, να είμαστε συνοδοιπόροι τους. Ελπίζουμε ότι, θα φανούμε άξιοι αρωγοί τους».

Από πλευράς της ΚΕΑΝ μίλησε η αναπληρώτρια διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας, κυρία Άννα-Μαρία Οδυσσέως, η οποία δήλωσε: «Ως ΚΕΑΝ είμαστε φανατικοί οπαδοί του υγιεινού τρόπου ζωής. Εντάξαμε στον τομέα των χορηγιών μας τη στήριξη της νέας γενιάς και των σπορ, διότι θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΕΑΣ, γιατί με την προσέγγισή της μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε χορηγοί της. Διεβεβαιώνουμε τους αθλητές ότι, θα είμαστε δίπλα τους και ευχόμαστε να αποδώσει καρπούς η συνεργασία μας».

Η κυρία Οδυσσέως πρόσθεσε ακόμη: «Όταν γίναμε χορηγοί αντιληφθήκαμε πλήρως το πόση μεγάλη προσπάθεια χρειάζονται οι αθλητές και πόση στήριξη, για να κερδίσουν μετάλλλια ή άλλες διακρίσεις. Συγκινηθήκαμε πολύ με τη Στυλιάνα (Ιωαννίδου) και άλλους, που τους είδαμε να προπονούνται ενόψει διεθνώςν αγώνων και να διακρίνονται».

Από πλευράς του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μίλησε η Δώρα Κυριάκου, μέλος του Δ.Σ. και παλιά μεγάλη δόξα του κυπριακού στίβου, που είπε: «Ως ΚΟΑ χαιρετίζουμε τη συνεργασία δύο καταξιωμένων εταιρειών με την ΚΟΕΑΣ και τη συμμετοχή τους στο χορηγικό πρόγραμμα. Στη σημερινή εποχή είναι ευπρόσδεκτη η ιδιωτική πρωτοβουλία, διότι δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται οικονομικώς ο αθλητισμός μόνο από το κράτος, χρειάζονται οι ομοσπονδίες και άλλες πηγές».

Ο κ. Μάρκαρης, τέλος, στάθηκε και στην αγωνιστική χρονιά 2020, η οποία ήδη άρχισε με τον κλειστό στίβο και μίλησε για τους στόχους της ΚΟΕΑΣ, λέγοντας:

«Το 2020 έχουμε πολλές μεγάλες διοργανώσεις, με κορυφαία, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ήδη έχουμε τρεις αθλητές, οι οποίοι εξασφάλισαν το όριο συμμετοχής (Τράικοβιτς, Παρέλλης και Αρτυματά) και ευελπιστούμε ότι οι συμμετοχές θα αυξηθούν (σε πέντε, τουλάχιστον). Μετά τους Ολυμπιακούς, τον Αύγουστο, έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι. Στόχος μας είναι η συμμετοχή με μεγάλη αριθμητικώς ομάδα. Ει δυνατόν μεγαλύτερη από εκείνη του 2016 (14 αθλητές). Αγώνες σημαντικοί για εμάς είναι οι διευρυμένοι ΑΜΚΕ στίβου, που θα διεξαχθούν στο Σαν Μαρίνο τον Ιούνιο του 2020, με συμμετοχή 18 χωρών. Στην προηγούμενη διοργάνωση, η ομάδα μας είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Στο Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων (στη Ναϊρόμπι) ήδη εξασφάλισε όριο πρόκρισης η Στυλιάνα Ιωαννίδου (Ύψος). Η ίδια αθλήτρια προκρίθηκε και στο Ευρωπαϊκό Παίδων/Κορασίδων στο Ριέτι, όπως και ο Γρηγόρης Νικολάου (Τριπλούν). Βεβαίως, μας ενδιαφέρουν οι συμμετοχές (και διεκδίκηση διακρίσεων) σε όλες τις Βαλκανικές διοργανώσεις, όλων των κατηγοριών, οι Μεσογειακοί Κ23, κ.ά. Άλλωστε ήδη έχουμε κερδίσει μετάλλια στον βαλκανικό κλειστό στίβο σε όλες τις κατηγορίες. Σε ό,τι αφορά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών (13-14 Ιουνίου 2020 στη Λεμεσό), προσδοκούμε ως ΚΟΕΑΣ στη συμμετοχή όλων των αθλητών-τριών κορυφής».

Την κοινότητα των αθλητών, εκπροσώπησαν στη συνέντευξη Τύπου η Ραμόνα Παπαϊωάννου και ο Χρίστος Δημητρίου. Η Ραμόνα χαρακτήρισε τυχερή την ΚΟΕΑΣ για τις χορηγικές συνεργασίες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, σε λίγα χρόνια θα δρέψει καρπούς από την πρόοδο των αθλητών της νέας γενιάς. Ο Χρίστος συνεχάρη την Ομοσπονδία για τις συνεργασίες και ευχαρίστησε τις εταιρείες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα χορηγιών, το οποίο θα βοηθήσει τους νέους αθλητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ