aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕκτός συνέχειας του DNA έμεινε η Κύπρος στον στίβο

Εκτός συνέχειας του DNA έμεινε η Κύπρος στον στίβο

TOY ΗΡΟΔΟΤΟY ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ)

Στα προημιτελικά του Dynamic New Athletics (DNA) ολοκληρώθηκε η πορεία του κυπριακού στίβου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019, που διεξάγονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η χώρα μας αγωνίστηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στο 2o ματς της προημιτελικής φάσης, με αντίπαλες τις Πορτογαλία, Ουγγαρία, Δανία, Βουλγαρία και Ιρλανδία. Οι δύο πρώτες προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση, με τη χώρα μας να τερματίζει στην 6η θέση με 43 βαθμούς, που μάζεψαν οι αθλητές μας στα οκτώ αγωνίσματα.

Τι είναι το DNA

Το DNA είναι ένα νέο, δοκιμαστικό, σύστημα διεξαγωγής του στίβου, όπου οι αθλητές αγωνίζονται ως ομάδα, μαζεύοντας βαθμούς μέσα από το πλασάρισμα τους σε face off αναμετρήσεις σε κάθε αγώνισμα. Το DNA κορυφώνεται στο τέλος με το The Hunt, το οποίο είναι σκυταλοδρομία 800μ x 600μ x 400μ x 200μ, όπου οι χώρες με τους περισσότερους βαθμούς ξεκινούν με προβάδισμα στην εκκίνηση, με τις δύο πρώτες στην κούρσα να προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Στον αγώνα της προημιτελικής φάσης, το καλύτερο πλασάρισμα είχαν τρεις αθλητές μας με τρίτη θέση. Ο Ανδρέας Χατζηθεωρής στα 100μ., η Ραμόνα Παπαϊωάννου στα 100μ και ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος.

Η πορεία του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα 100μ ανδρών, όπου ο Ανδρέας Χατζηθεωρής έκανε χρόνο 10.63 για να πάρει την 3η θέση και 8 βαθμούς για την Κύπρο. Ακολούθησε το μήκος, με την Νεκταρία Παναγή, η οποία έκανε 6.02μ στο πρώτο άλμα και είχε άκυρη προσπάθεια στο 2ο με αποτέλεσμα να χάσει στα head to head. Τέλος, στο τρίτο της άλμα για τη μονομαχία 5ης-6ης θέσης έκανε 6.19μ και εξασφάλισε την 5η θέση και 4 βαθμούς.

Ακολούθως, στα 100μ γυναικών η Ραμόνα Παπαϊωάννου είχε χρόνο 11.74 και τερμάτισε 3η, μαζεύοντας 8 βαθμούς για την Κύπρο. Στον ακοντισμό, η νεαρή Γεωργία Παπαδοπούλου πλησίασε την ατομική της επίδοση, με 42.62μ στην πρώτη προσπάθεια, ακολούθως έριξε 38.96μ και έκλεισε με 42.06μ για να πάρει την 5η θέση και 4 βαθμούς.

Στα 4×400μ μικτή σκυταλοδρομία, πρώτος έτρεξε ο Κωνσταντίνος Χρίστου ο οποίος ήταν πολύ καλός, με 2η θέση, όμως οι αλλαγές που ακολούθησαν δεν ήταν καλές, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δρομείς μας έμειναν τελευταίοι στα δικά τους 400άρια, οι Χριστιάνα Κατσιαρή, Σταύρος Σπύρου και Μαριάννα Πισιάρα. Ο χρόνος τους ήταν 3:33.80 με την 6η θέση να δίνει 2 βαθμούς. Στα 110μ εμπόδια ο Αναστάσιος Βασιλείου έκανε εξαιρετική εκκίνηση και τερμάτισε 4ος με χρόνο 15.01, παίρνοντας έτσι 6 βαθμούς.

Στη συνέχεια, στο ύψος ο Δημήτρης Χονδροκούκης ξεκίνησε στα 2.15μ με έγκυρη προσπάθεια, όμως ατύχησε αφού στο face off τον ξεπέρασε ο Βούλγαρος Ivanov που είχε έγκυρο στο 2.19μ. Στη συνέχεια ο Χονδροκούκης επιχείρησε το δεύτερο του άλμα ξανά στα 2.15μ με αντίπαλο τον Ιρλανδό Appiah που δοκίμασε στα 2.05μ. Με δύο άκυρες προσπάθειες, ο Χονδροκούκης περιορίστηκε στη μάχη για 3η και 4η θέση. Στο τρίτο του άλμα, ο Χονδροκούκης έβαλε τον πήχη στα 2.24μ, έκανε καλό άλμα, αλλά έριξε τον πήχη. Ο αντίπαλος του, o Bakosi από την Ουγγαρία είχε επίσης άκυρη, στα 2.10μ, με αποτέλεσμα να μοιραστούν τους βαθμούς, παίρνοντας 7 για την Κύπρο.

Ακολούθως είχαμε τα 100μ εμπόδια όπου η Ναταλία Χριστοφή ήταν 5η με χρόνο 14.11 και 4 βαθμούς.

Στο τέλος, στο The Hunt, με κάθε τρεις βαθμούς διαφορά να δίνουν ένα δευτερόλεπτο προβάδισμα, η Κύπρος εκκίνησε με χάντικαπ 10 δευτερολέπτων από την πρώτη Πορτογαλία και τελευταία από τις έξι χώρες. Οι Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Χριστοφόρου, Καλλιόπη Κουντούρη και Ολίβια Φωτοπούλου έκαναν την προσπάθεια τους, όμως έμειναν στην 6η θέση με χρόνο 4:40.87 ή με χρόνο 4:51.22 με το χάντικαπ της εκκίνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ