aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΑποσύρεται τον Σεπτέμβριο ο σπουδαίος Μο Φάρα

Αποσύρεται τον Σεπτέμβριο ο σπουδαίος Μο Φάρα

Το φινάλε μιας τεράστιας καριέρας προανήγγειλε ο Μο Φάρα. Ο τετράκις Ολυμπιονίκης των μεγάλων αποστάσεων ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί μετά το Great North Run, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Βρετανός με ρίζες από τη Σομαλία τερμάτισε ένατος στον τελευταίο του Μαραθώνιο στο Λονδίνο, καλύπτοντας την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων, σε δύο ώρες, δέκα λεπτά και 28 δευτερόλεπτά, σε απόσταση εννέα λεπτών, από τον Κενυάτη νικητή, Κέλβιν Κιπτούμ.

Ο 40χρονος Φάρα θα αγωνιστεί στο Great Manchester Run των 10 χιλιομέτρων, στις 21 Μαΐου, πριν από τον ημιμαραθώνιο Great North Run, που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα έξι φορές.

«Ένα κομμάτι του εαυτού μου ήθελε να κλάψει», είπε ο Φάρα μιλώντας στο BBC, λίγο μετά τον τερματισμό στον Μαραθώνιο του Λονδίνου και πρόσθεσε: «Θα μου λείψει αυτό το συναίσθημα, είμαι συναισθηματικά φορτισμένος σήμερα (σ.σ. εχθές). Το Great North Run, θα είναι το τελευταίο μου τρέξιμο και αυτό θα είναι το αντίο μου. Η καριέρα μου ήταν καταπληκτική, η γυναίκα και τα παιδιά μου ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι και θέλω να τους δώσω χρόνο τώρα, καθώς και να ασχοληθώ με το άθλημα στην βάση και να ανταποδώσω όσα πήρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ