aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΑναβλήθηκε ξανά το Παγκόσμιο Κλειστού του 2023 στη Νανζίνγκ

Αναβλήθηκε ξανά το Παγκόσμιο Κλειστού του 2023 στη Νανζίνγκ

Από αναβολή σε αναβολή το πηγαίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας. Η διοργάνωση θα διεξαγόταν αρχικά το 2020, όμως, όπως είναι γνωστό, η πανδημία του κορονοϊού άρχισε από την Κίνα, με αποτέλεσμα να ήταν μία από τις πολλές διοργανώσεις που δεν διεξήχθησαν τη συγκεκριμένη χρονιά. Έτσι, το Παγκόσμιο Κλειστού του 2020 μεταφέρθηκε για το 2021, όμως ούτε τότε ήταν ικανή η ασιατική αυτή χώρα να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, λόγω των αυστηρότατων μέτρων που λαμβάνει για τον κορονοϊό, με υποχρεωτική καραντίνα των επισκεπτών για 21 ημέρες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τής έδωσε και τρίτη ευκαιρία, για το 2023, ελπίζοντας πως θα καταλάγιαζε το «κύμα» της πανδημίας. Ωστόσο, την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022, ανακοίνωσε την ακύρωση και της διοργάνωσης του 2023, ξεκαθαρίζοντας πως θα δώσει άλλη μία ευκαιρία στην Κίνα για το 2025, αφού έχει ήδη ανατεθεί η διοργάνωση του 2024 στη Γλασκόβη της Μεγάλης Βρετανίας.

«Είμαστε απογοητευμένοι, που αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε για άλλη μία φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, λόγω περιστάσεων που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Το κάνουμε τώρα, για να ενημερώσουμε έγκαιρα τους αθλητές και τις Ομοσπονδίες – Μέλη μας, για την προετοιμασία τους ενόψει του προγραμματισμού τους για το αγωνιστικό 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, το χρονοδιάγραμμά μας θα μας εμποδίσει να μεταφέρουμε τη διοργάνωση για την επόμενη χρονιά, όμως θα επανέλθουμε το 2024 με το Πρωτάθλημά μας στον Κλειστό Στίβο στη Γλασκόβη. Έχουμε προσφέρει στη Νανζίνγκ τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2025, επειδή έχουμε υπόψη μας τις ουσιαστικές προετοιμασίες που έχει ήδη κάνει η Οργανωτική Επιτροπή για τη φιλοξενία της διοργάνωσης και θέλουμε να αποφύγουμε πιθανές οικονομικές απώλειες για όλα τα μέρη. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Στίβου της Κίνας και την τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τη συνεργασία τους, στην επίλυση αυτής της κατάστασης».

Έτσι, για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που θα μπουν στη διαδικασία και του κλειστού στίβου στο 2023, η μοναδική μεγάλη διοργάνωση που απομένει είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης (2-5 Μαρτίου). Θα υπάρχουν, βέβαια, και τα πολλά διεθνή μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, χωρισμένα και πάλι στις διάφορες κατηγορίες (χρυσά, αργυρά, χάλκινα, τσιάλεντζερ), τα οποία θα αρχίσουν από τις 21 Ιανουαρίου 2023 στην πόλη Γιάμπλονετς της Τσεχίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ