aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΑναχωρεί για το Πότσεφστρουμ η ομάδα του Αντώνη Γιαννουλάκη

Αναχωρεί για το Πότσεφστρουμ η ομάδα του Αντώνη Γιαννουλάκη

Σε ένα από τα πιο σημαντικά της στάδια μπαίνει η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη. Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, η ομάδα του Χανιώτη ομοσπονδιακού μας προπονητή θα αρχίσει το πολύωρο ταξίδι, με τελικό προορισμό την πόλη Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής. Εκεί, και για τρεις εβδομάδες, θα κάνουν το πρώτο από τα πιο βασικά μέρη της προετοιμασίας τους, ενόψει του αγωνιστικού τους προγραμματισμού για το 2023, σε ένα ζεστό κλίμα, σε υψόμετρο, σε άρτιες εγκαταστάσεις και κυρίως, στοχοπροσηλωμένοι μόνο στις προπονήσεις. Με τον Αντώνη Γιαννουλάκη θα αναχωρήσουν για το Πότσεφστρουμ ο Μίλαν Τράικοβιτς, η Δάφνη Γεωργίου και η Σκεύη Ανδρέου, ενώ μαζί τους θα βρεθεί και ο Ισπανός Ορλάνδο Ορτέγα, ο οποίος ζήτησε να προπονηθεί αυτήν την περίοδο υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του. Για τη Νότια Αφρική δεν θα ταξιδέψει ο Σταύρος Αυγουστίνου, ο οποίος εντάχθηκε από το καλοκαίρι στην ομάδα Γιαννουλάκη, εξαιτίας του ότι έχει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιό του.

«Μέχρι στιγμής τα πάντα πηγαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Η προετοιμασία εδώ στην Κύπρο, παρά τα προβλήματα με τα γήπεδα, πήγε αρκετά καλά και είμαστε έτοιμοι για τη σκληρή δουλειά στη Νότια Αφρική. Μέχρι στιγμής κάναμε προπόνηση Γενικής Φυσικής γυμνάζοντας όλο το σώμα και την καρδιά (σ.σ. η προπόνηση φυσικής κατάστασης περιλαμβάνει γενικά καρδιοαναπνευστική αντοχή, αερόβια ικανότητα, μυική δύναμη ή τοπική ενδυνάμωση μυών, μυική αντοχή, ευλυγισία – ελαστικότητα, σύσταση σώματος). Στην Αφρική θα περάσουμε στη Γενική Ειδική, καθώς θα επικεντρωθούν τα παιδιά και στο αγώνισμα που κάνει το καθένα. Επιτέλους θα μπορέσουμε να κάνουμε και διπλές προπονήσεις, οι οποίες θα είναι για τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο), κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην Κύπρο και θα βάλουμε πολύ σκληρή δουλειά, για να μπουν οι σωστές βάσεις για το επόμενο διάστημα», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Αντώνης Γιαννουλάκης.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα στην ομάδα του κ. Γιαννουλάκη είναι ο Μίλαν Τράικοβιτς. Ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο, με παρουσίες σε τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων και σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρές του, άργησε να αρχίσει την προετοιμασία του, αφού έζησε τις πιο ευτυχισμένες μέρες της προσωπικής του ζωής, με τον γάμο του με την αγαπημένη του Νίκη και τον μήνα του μέλιτος. Ο Τράικοβιτς μπήκε στις προπονήσεις στα μέσα Οκτωβρίου και καλείται μέσα από τη σκληρή δουλειά, την οποία είναι συνηθισμένος να κάνει, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστεί αρχικά πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο (2 με 5) στην Κωνσταντινούπολη. «Ο Μίλαν αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον κυπριακό στίβο. Ως πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στον κλειστό στίβο, πρέπει με κάθε ευκαιρία να διεκδικεί τη διάκριση σε αυτόν. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχουν πολύ σπουδαίοι Ευρωπαίοι αθλητές στα 60μ. με εμπόδια και ο Μίλαν είναι ανάμεσα σε αυτούς. Το έδειξε άλλωστε και πέρσι, όταν κατέκτησε την 7η θέση στο Παγκόσμιο στο Βελιγράδι. Στην προετοιμασία μας δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο για τον Μίλαν, από το να είναι απόλυτα έτοιμος για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Και το ότι το Ευρωπαϊκό Κλειστού είναι μέσα στην Κωνσταντινούπολη μάς δίνει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να είμαστε πανέτοιμοι για τη διάκριση. Γι’ αυτό έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με πρώτο μας στόχο το Ευρωπαϊκό Κλειστού», ήταν κάποια από τα λόγια του Αντώνη Γιαννουλάκη, σχετικά με τον Μίλαν Τράικοβιτς. Να σημειώσουμε ότι ο πρωταθλητής μας έχει ήδη το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση, με το 7.53 που έτρεξε στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (όριο 7.64).

Νέο κεφάλαιο άνοιξε στην αθλητική πορεία της Δάφνης Γεωργίου, μετά τη μόνιμη επιστροφή της Κύπρο, αφού ολοκλήρωσε πέρσι τις σπουδές της στο Μπόις Στέιτ των ΗΠΑ. Η Γεωργίου ακολουθεί για πρώτη φορά το πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας του Αντώνη Γιαννουλάκη και υπάρχει η αισιοδοξία ότι αυτή η σκληρή δουλειά θα φανεί και στους αγώνες της, στη διάρκεια της σεζόν. Πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, με το όριο να είναι πολύ δύσκολο, αφού οι αθλήτριες θα πρέπει να τρέξουν τα 60μ. με εμπόδια στα 8.03 και κάτω! «Η Δάφνη δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις, θέλοντας να βάλει τις βάσεις φέτος για να έχει διάρκεια στα επόμενα χρόνια σε ψηλό επίπεδο. Προέρχεται από μία αρκετά καλή χρονιά στην Αμερική, βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση και στα 60μ. (8.20) και στα 100μ. με εμπόδια (13.40). Ωστόσο, βρίσκεται πίσω στην παγκόσμια κατάταξη και θα είναι δύσκολο να προλάβουμε να μπει με αυτήν στο Ευρωπαϊκό, αφού μόνο δύο εξηντάρια μετράνε. Γι’ αυτό θα πρέπει να κυνηγήσουμε την πρόκριση με το όριο των 8.03, ξέροντας πόσο δύσκολο είναι. Όμως, αυτός είναι ο πολύ μεγάλος στόχος και έχω την πεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και να μην το πετύχει στο τέλος της ημέρας, θα έχουμε ήδη βάλει τις βάσεις για το επόμενο διάστημα. Είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τη Δάφνη, η οποία μπορεί να αλλάξει επίπεδο», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Γιαννουλάκης.

Καταταλαιπωρημένη από τραυματισμούς είναι η πορεία τα τελευταία χρόνια, μίας από τις πιο ταλαντούχες σπρίντερ μας. Η Σκεύη Ανδρέου εκεί που πάει να ξαναβρεί ρυθμό, έρχεται ένας τραυματισμός που την τραβά πίσω. Φέτος, θέλει όλη αυτή η ατυχία να μείνει στο παρελθόν και να πορευτεί απερίσπαστη στην αθλητική της ζωή, γιατί τώρα πια έχει και δεύτερη ζωή, αυτήν της εργαζόμενης γυναίκας, για να βγάλει τα προς το ζην. Μετά το οκτάωρο στη δουλειά της, η Ανδρέου πηγαίνει με όρεξη στις προπονήσεις της και βάζει τις βάσεις για μία καλύτερη χρονιά. «Η Σκεύη είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, που δυστυχώς οι τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να το αποδείξει. Πιστεύω πολύ σε αυτήν και ελπίζω ότι φέτος όλα θα πάνε καλά. Θα κάνουμε προσπάθειες στον κλειστό και θα δούμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται και τι στόχους θα μπορέσουμε να θέσουμε στη συνέχεια», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Σταύρος Αυγουστίνου, ο πιο γρήγορος Κύπριος των τελευταίων χρόνων, αλλά με σχετικά χαμηλούς χρόνους (ατομικές επιδόσεις: 6.88 στα 60μ. κλειστού, 10.53 στα 100μ. και 21.22 στα 200μ.). Το πρώτο διάστημα της συνεργασίας με τον Αντώνη Γιαννουλάκη, αφήνει πολύ ικανοποιημένους και τους δύο και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα καλύτερα για τον 24χρονο πρωταθλητή μας είναι μπροστά του. «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον Σταύρο και το πώς προχωράμε μέχρι τώρα. Το πιο σπουδαίο είναι η πολύ καλή επικοινωνία που έχουμε και η εξαιρετική αντίληψή του σε αυτά που του ζητώ. Ιδιαίτερα στη Μηχανική, όπου του λέω να κάνει ένα πράγμα και αυτός κάνει ενάμιση. Είναι πολύ σημαντικό ένας αθλητής να αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη Μηχανική. Με τον Σταύρο δουλεύουμε σε αρκετούς τομείς, με στόχο να φτιάξουμε έναν σπρίντερ που να στέκεται καλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει πολλά χρόνια να δούμε έναν Κύπριο αθλητή να τρέχει κοντά στα 10.10 κι ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε με τον Σταύρο αυτό, αφού έχει το ταλέντο, την αντίληψη και τις προδιαγραφές να το πετύχει. Φτάνει να μην βιαστεί να το κάνει αυτό σύντομα. Αν δεν βιαστεί και δουλεύει σταθερά, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, τότε πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε έναν σπρίντερ ευρωπαϊκού επιπέδου. Και με τον Σταύρο θα κάνουμε την αρχή στον κλειστό στίβο, για να δούμε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς μας. Θα τον έχουμε μαζί μας στην Αφρική, στη δεύτερη περίοδο τής εκεί προετοιμασίας, το οποίο θα αρχίσει στις 2 Ιανουαρίου», μας ανέφερε σχετικά ο Αντώνης Γιαννουλάκης.

Να σημειώσουμε ότι στην ομάδα βρίσκεται και ο νεαρός Κωνσταντίνος Τζιακούρης (ψηλά εμπόδια), ο οποίος ολοκληρώνει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο και θα μπορεί στη συνέχεια να ακολουθήσει απερίσπαστα το πρόγραμμα προπόνησης. Ο Τζιακούρης ήταν άτυχος την περσινή χρονιά, αφού στον πρώτο αγώνα του υπέστη θλάση, με αποτέλεσμα να την τερματίσει πρόωρα. Φέτος, ελπίζει πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και θα μπορέσει να βγάλει στους αγώνες τη δουλειά που κάνει με τον Αντώνη Γιαννουλάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ