aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΠεκίνο 2022: Αποκλείσθηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές

Πεκίνο 2022: Αποκλείσθηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, σημειώθηκε την τελευταία στιγμή. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), οι αθλητές και οι αθλήτριες που προέρχονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία, δεν θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Αιτία της απόφασης αυτής, είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι με προγενέστερη ανακοίνωση, η IPC έκανε γνωστό ότι αυτοί οι αθλητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες με ουδέτερα «χρώματα», μια απόφαση που είχε αμφισβητηθεί σε πολλές χώρες.

Μια δήλωση την Πέμπτη από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανέφερε ότι «η κατάσταση στα χωριά των αθλητών κλιμακώνεται και η διασφάλιση της ασφάλειας των αθλητών έχει καταστεί αβάσιμη».

Η αρχική απόφαση της IPC να επιτραπεί σε 71 Ρώσους και 12 Λευκορώσους να αγωνιστούν ως ουδέτεροι προκάλεσε έντονη κριτική.

«Έχουμε μεγάλη πίστη ότι ο αθλητισμός και η πολιτική δεν πρέπει να αναμειγνύονται», δήλωσε ο πρόεδρος της IPC Άντριου Πάρσονς σε σημερινή δήλωση, πρόσθεσε: «Ωστόσο, χωρίς να φταίνε οι αθλητές, ο πόλεμος έχει έρθει τώρα σε αυτούς τους Αγώνες και στα παρασκήνια πολλές κυβερνήσεις ασκούν επιρροή στην αγαπημένη μας διοργάνωση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ