aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤΕΠΑΚ: Περηφάνια για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς

ΤΕΠΑΚ: Περηφάνια για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς

Μεγάλη χαρά και περηφάνια πρόσφερε στην ‎Κύπρο ο απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μίλαν Τραΐκοβιτς, με την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το δελτίο Τύπου του ΤΕΠΑΚ αναφέρει:

«Ο 24χρονος σπρίντερ προκρίθηκε στον τελικό των 110μ. με εμπόδια και εξασφάλισε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είναι σερβικής καταγωγής Κύπριος αθλητής του στίβου με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Κύπρο εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία το 1999. Από νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ενώ στην Κύπρο εντάχθηκε στις τάξεις των ακαδημιών του Απόλλωνα Λεμεσού. Παρά την επιτυχημένη παρουσία του στο ποδόσφαιρο, άρχισε παράλληλα την ενασχόλησή του με τον στίβο όπου και πέτυχε σημαντικές διακρίσεις.

Ο Μίλαν είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος του παγκύπρίου ρεκόρ ανδρών στα 110 μέτρα με εμπόδια και άλλες προηγούμενες διακρίσεις του ήταν η κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στα 110μ. με εμπόδια στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2013 και το 2015 με χρόνους 14.03 και 13.86 αντίστοιχα.

Κατά την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, o Τραΐκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό με χρόνους 13.41 στα προκριματικά και 13.31 στον ημιτελικό. Αποτελεί τον μοναδικό Κύπριο αθλητή που προκρίθηκε και εξασφάλισε θέση στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρουσία στον τελικό των Ολυμπιακών ήταν από μόνη της μία τεράστια επιτυχία και η έβδομη θέση είναι για το Μίλαν μία υπόσχεση για το μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ