aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚαι πάλι η… Ελένη των θαυμάτων!

Και πάλι η… Ελένη των θαυμάτων!

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στην καριέρα της πρόσθεσε η Ελένη Αρτυματά. Η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια στον Στίβο ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακού Αγώνες ξεπερνώντας τον εαυτό της! Στα ημιτελικά των 400μ. κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ με την εκπληκτική επίδοση 50.80, ενώ η προηγούμενη καλύτερή της ήταν 51.14.

Η Ελένη Αρτυματά στην τέταρτη εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε στη μεγαλύτερη διάκρισή της στη διοργάνωση. Στη συνολική κατάταξη των 400μ κατέταγη 13η ανάμεσα σε 48 αθλήτριες που συμμετείχαν από το ξεκίνημα του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια μας, τρεις φορές Μεσογειονίκης και με συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (στα 200μ), στα 35 της χρόνια ήταν εντυπωσιακή και στο Τόκιο. Έτρεξε στην πρώτη προκριματική σειρά και πέτυχε απόλυτα τον στόχο της. Νίκησε τον εαυτό της, τερμάτισε στην 5η θέση, κατέρριψε ρεκόρ Κύπρου κι επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών!

Βάσει επιδόσεων, η πρόκριση στον τελικό ήταν άπιαστο όνειρο και η Ελένη των… θαυμάτων για τον κυπριακό αθλητισμό, αλλά ήταν συνεπέστατη στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Με το 50.80, ανέβασε ψηλά τον πήχη και συγκαταλέγεται, πλέον, ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες και των 400 μέτρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ