aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ ΚΟΕ παρούσα στην 50η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής  

Η ΚΟΕ παρούσα στην 50η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής  

Το διήμερο 10-11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, η 50η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπακών Επιτροπών (EOC), στην οποία θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι και των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών που τη συγκροτούν. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Κλέα Παπαέλληνα.

Υποψήφιος Πρόεδρος της EOC o Σπύρος Καπράλος

Η 50η Γενική Συνέλευση είναι παράλληλα και εκλογική, και οι αρχαιρεσίες θα αφορούν στην εκλογή Εκτελεστικού Συμβουλίου για την περίοδο 2021-25. Υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της EOC, είναι το Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE) κ. Σπύρος Καπράλος. Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει επίσης και τη νέα Επιτροπή Ηθικής της EOC.

Στην ατζέντα της πρώτης μέρας διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της EOC, πέραν του πλέον σημαντικού γεγονότος που θα είναι η εκλογή νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου, βρίσκεται η παρουσίαση της προόδου των προετοιμασιών για τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στην Κρακοβία/Πολωνία το 2023. Σημαντικό επίσης μέρος της πρώτης μέρας της Γενικής Συνέλευσης, αποτελεί η παρουσίαση από την οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της προόδου που έχει επιτευχθεί και του βαθμού ετοιμότητας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «Τόκυο 2020».

Ανάμεσα στα άλλα θέματα, είναι η επιλογή του νικητή για τα Χειμερινό βραβείο «Πιότρ Νουρόφσκι», που αποδίδεται στον καλύτερο Ευρωπαίο νέο αθλητή, θα παρουσιαστούν επίσης οι αναφορές από τους επικεφαλής των διαφόρων Επιτροπών της EOC και θα επιλεγεί η πόλη που θα φιλοξενήσει την 51η Γενική Συνέλευση σε ένα χρόνο. Υποψήφιες είναι τα Σκόπια, το Μπράσοφ και η Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη δεύτερη μέρα, κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η Στρατηγική Ατζέντα 2030 της EOC. Ανάμεσα σε άλλα θέματα, θα συζητηθούν επίσης οι προσεχείς διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νέων (EYOF), που θα γίνουν το 2022, αρχικά στο Βουοκάτι/Φινλανδία (Χειμερινό), και στη συνέχεια στη Μπάνσκα Μπίστρικα/ Σλοβακία (Θερινό). Το απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των αντιστοίχων διοργανώσεων του 2023, σε Φρίουλι-Βενέτσια/Ιταλία (Χειμερινό), και Μάριμπορ/Σλοβενία (Θερινό). Θα παρουσιαστεί η δράση της Peace & Sport και θα κατατεθεί η αναφορά της WADA από τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Θα πραγματοπoιηθεί επίσης στις 10 Ιουνίου, η Γενική Συνέλευση των ΑΜΚΕ, στην οποία θα προεδρεύσει η Ανδόρρα. Σε αυτήν, την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος Γεώργιος Χρυσοστόμου και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Κλέα Παπαέλληνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ