aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ Ελένη Αρτυματά αποκλειστικά στον Active: «Επίδοση που περίμενα για χρόνια - ελπίζω να κάλυψα...

Η Ελένη Αρτυματά αποκλειστικά στον Active: «Επίδοση που περίμενα για χρόνια – ελπίζω να κάλυψα τον προπονητή μου»

Αποκλειστικά στον Active 107,4 & 102,5 και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» μίλησε η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια στον Στίβο, λίγο μετά τη σπουδαία εμφάνιση και την εκπληκτική επίδοση 50.80 που πραγματοποίησε, που αποτελεί προσωπικό και Παγκύπριο ρεκόρ, στα ημιτελικά των 400μ. των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δήλωσε χαρούμενη για την επίδοση αυτή, την οποία είχε θέσει ως στόχο από τότε που ξεκίνησε τις προπονήσεις στα 400μ. Σχολίασε παράλληλα και το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, απαντώντας πως προέχει η ξεκούραση, ψυχική και σωματική, και μετά θα δει την επόμενη χρονιά, η οποία είναι επίσης απαιτητική και θα πρέπει να τη δει με σοβαρότητα.

Όσα δήλωσε η Ελένη Αρτυματά:

Για την επίδοση της που αποτελεί και Παγκύπριο ρεκόρ: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω ατομική επίδοση που είναι και ρεκόρ Κύπρου. Είχα μεγάλο στόχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια επίδοση σαν αυτή, την έβαλα ως στόχο από τότε που ξεκίνησα να προπονούμαι για τα 400μ. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων, που δεν μπορεί παρά να με αφήνει ικανοποιημένη».

Ο προπονητής της Αντώνης Γιαννουλάκης δήλωσε λίγο προηγουμένως πως η εμφάνιση της Αρτυματά ήταν σαν δώρο στον ίδιο: «Ήθελα να τρέξω καλυτέρα, να δώσω στον προπονητή μου χαρά, αφού έχει πικραθεί πολύ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή ο συναθλητής μας (Ορλάντο Ορτέγα) δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω αν κάλυψα την πίκρα του, αλλά μια χαρά θα την πήρε».

Για το ενδεχόμενο να σταματούσε τον αθλητισμό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Τώρα που έχουμε πιάσει και το όριο, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η επίδοση μου στους Ολυμπιακούς είναι εξασφαλισμένο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η προετοιμασία είναι πολύ διαφορετική. Προέχει η ξεκούραση, κυρίως ψυχική αλλά και σωματική. Κράτησε πέντε χρόνια η προετοιμασία για αυτούς τους Ολυμπιακούς. Τα τελευταία δυο ήταν πολύ κουραστικά. Κάναμε πολλές προπονήσεις, υπάρχει κούραση. Η χρονιά η επομένη είναι επίσης πολύ απαιτητική, πρέπει να τη δούμε με σοβαρότητα και αυτή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ