aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑποσύρθηκε η Ρώμη από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2024

Αποσύρθηκε η Ρώμη από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2024

Αυτό που είχε γίνει αντιληπτό με την εκλογή της έγινε πραγματικότητα με την δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι να ανακοινώνει την απόσυρση της «αιώνιας πόλης» από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.

Η 37χρονη δικηγόρος, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη είχε καταστήσει σαφές ότι ήταν εναντίων των Αγώνων, αναφέροντας ότι πρώτος της στόχος θα ήταν η οικονομική εξυγίανση της πόλης και όχι αυτό που λέμε «άρτος και θεάματα». Στη συνέντευξη τύπου μάλιστα που παραχώρησε επεσήμανε ότι οι Αγώνες άφηναν απίστευτα χρέη στις διοργανώτριες πόλεις.

«Κάνοντας μια οικονομική ανάλυση πιστεύουμε ότι οι συνθήκες για την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 δεν είναι ευνοϊκές» σημείωσε η δήμαρχος. Ανέφερε μάλιστα ότι η πόλη ακόμη πληρώνει χρέη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε διοργανώσει το 1960: «Θέλουμε κάτι περισσότερο για τη Ρώμη. Το 70% των πολιτών δε θέλει τους Αγώνες».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγα χρόνια, που η Ρώμη εγκαταλείπει τη μάχη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού και το 2012 ο τότε πρωθυπουργός Μάριο Κόντι, είχε ακυρώσει τη συμμετοχή της πόλης στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Όπως είχε επισημάνει «έχει απροσδιόριστο κόστος και αβέβαιο οικονομικό όφελος» σε μια περιοδό, που θυμίζουμε ότι η Ιταλία μαστιζόταν από την οικονομική κρίση.

Θυμίζουμε ότι και το Αμβούργο είχε καταθέσει αίτημα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η γερμανική πόλη όμως απέσυρε την υποψηφιότητά της το Νοέμβριο του 2015, μετά απο δημοψήφισμα των κατοίκων που είπαν «όχι» στη διοργάνωση. Πλέον απομένουν τρεις πόλεις για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Αυτές είναι η Βουδαπέστη, το Παρίσι και το Λος Άντζελες, με την τελική απόφαση να αναμένεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 σε τελετή που θα γίνει στη Λίμα του Περού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ