aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΘέαμα και συναγωνισμός στη Βαρκελώνη

Θέαμα και συναγωνισμός στη Βαρκελώνη

Σκόνη, άλματα, καπνισμένα ελαστικά και στενές στροφές ήταν το κυρίως μενού για τον αγώνα της Ισπανίας που φιλοξενείται πάνω στην πίστα όπου διεξάγονται τα grand prix της Formula 1 και του MotoGp!

Ο Σουηδός Mattias Ekstrom άρπαξε μια νίκη «lights to flag», όπως ονομάζεται, σε αγώνες πίστας, δηλαδή από την εκκίνηση άρπαξε την πρωτοπορία και δεν κοίταξε πίσω του σε κανένα σημείο του Σαββατοκύριακου στον ένατο γύρο του FIA World Rallycross Championship, μια παρουσίαση της Monster Energy.

Μετά από πολύ καλές εμφανίσεις του πρωταθλητή Petter Solberg, νίκες για Ken Block και τέσσερα συνεχόμενα βάθρα για τον Andreas Bakkerud, τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά για τους οδηγούς της Monster Energy. Ο καλύτερος τερματισμός της ομάδας ανήκε στον Bakkerud που πέρασε δεύτερος στο Q2 για την M-Claw, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στον τελικό δεν πέρασε επίσης ο Solberg, με τίμημα το να χάσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με το τέλος του αγώνα. Ο αλάνθαστος Ekstrom πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από τη μεγάλη νίκη του στην Ισπανία (τέταρτη στη φετινή χρονιά), ενώ δεύτερος ήταν ο οδηγός της Team Peugeot-Hansen, Timmy Hansen. Τρίτος τερμάτισε ο Timur Timerzyanov με τη World RX Team Austria, μαζεύοντας έτσι το πρώτο του βάθρο της χρονιάς.

«Είμαι χαρούμενος – μια νίκη στο World RX με κάνει και χαμογελώ πάντα», δήλωσε ο νικητής της Βαρκελώνης, Ekstrom, μαζεύοντας ταυτόχρονα και το βραβείο Monster Energy Super Charge επειδή έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή του μεγάλου τελικού. «Στο ξεκίνημα της σεζόν υπήρχαν λίγοι οδηγοί που μπορούσαν να παλέψουν για νίκη αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν».

Πλέον ο Ekstrom προηγείται στο πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά από τον Solberg, ωστόσο υπάρχει ένα ερωτηματικό γύρω από το αν θα καταφέρει να τρέξει στον γύρο της Γερμανίας μιας και συμπίπτει στο ίδιο Σαββατοκύριακο με αγώνα του DTM όπου τρέχει επίσης ο Σουηδός. Επόμενος σταθμός του World RX είναι η ολοκαίνουργια πίστα Bikernieki στη Riga της Λετονίας στις 1 και 2 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ